O bunătate, pur și simplu! Trebuie să încerci și tu rețeta petru această ruladă cu cremă de lapte și lămâie, numai bună de pus pe masă la ocazii festive (și nu numai).
10 portii
Timp de preparare: 20 min., plus timp de racire
387 calorii, 26 g grasimi per portie
Ingrediente:
PENTRU RULADA:
- unt, pentru uns
- zahar pudra, pentru presarat
- 200 g ciocolata amaruie
- 5 oua, separate
- 125 g zahar tos
PENTRU CREMA DIN INTERIOR:
- 250 g branza proaspata de vaci (eventual mascarpone)
- 100 g crema-puding de lamaie (preparata dinainte)
- 100 ml frisca lichida
- 250 g fructe de padure (decongelate)
- zahar pudra, pentru presarat
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grdC. Tapetati tava cu hartie pergament, ungeti-o cu unt si presarati zahar pudra.
- Intr-un vas mic si cu baza dubla, puneti ciocolata si 80 ml apa si dati la foc mic pana cand ciocolata se topeste, dar fara sa amestecati. Dupa ce s-a topit, lasati sa se raceasca. Intre timp, puneti galbenusurile si zaharul intr-un vas si frecati pana cand amestecul se deschide la culoare si se omo-genizeaza. Adaugati ciocolata topita.
- Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca. Incorporati-le apoi in ciocolata cu ajutorul unei linguri metalice mari. Intindeti compozitia in tava pregatita si neteziti suprafata cu ajutorul unui cutit-paleta. Dati la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se intareste. Scoateti tava din cuptor, acoperiti-o cu un servet curat si lasati sa se raceasca.
- Ca sa obtineti crema pentru umplutura, procedati astfel: amestecati branza de vaci, crema-puding de lamaie si frisca.
- Intindeti crema pe rulada si presarati fructele. Apoi rulati pe lungime si desprindeti hartia pe masura ce rulati.
- La sfarsit, puneti fructe
Mai multe rețete delicioase găsești aici