Reţete sănătoase de smoothie

Smoothie-urile din legume, fructe şi lactate au un gust delicios, dar mai ales sunt pline de nutrienţi şi vitamine. Iată o serie de reţete, pe care trebuie neapărat să le încerci acasă.

Cel mai căutat şi apreciat smoothie, datorită aportului bogat de vitamine şi minerale, pe care le aduce organismului, este cel verde.

Smoothie-ul verde este un suc compus din legume, fructe, ierburi şi apă. În el se mai pot adăuga picături de ulei presat la rece: măsline, cocos, in, argan, chia, floarea soarelui, dar şi seminţe de in, susan, chia, etc.

De asemenea, se mai pot adăuga condimente: vanilie, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, etc şi lapte de soia sau de migdale.

Pentru prepararea unui smoothie verde se poate folosi: pătrunjel, salată verde, rucola, spanac, frunze de păpădie.

Dacă este consumat dimineaţa, smoothie-ul verde ne asigură o digestie bună şi ne oferă multă energie.

Mai mult, dacă este consumat cu regularitate acest preparat reduce pofta de dulciuri şi ne ajută să pierdem câteva kilograme în plus.

 

Poţi să faci smoothie verde folosind următoarele ingrediente de bază:

Spanac – acesta oferă organismului un aport bogat de fier, calciu, acizi graşi, Omega 3, dar şi vitamine (A, C, K, E) fibre şi minerale.

Cea mai populară reţetă de  smoothie-ul verde este din: spanac, banane şi apă.

Pătrunjel – un smoothie în care a fost folosit din plin acest ingredient are o valoare nutriţională foarte mare. Este bogat în calciu, fier, vitamina A, K şi acid folic.

La un smoothie se poate folosi o legătură de pătrunjel, pe care o poţi combina cu: broccoli, salată verde, salată romaine, sau cu ananas, mango, kiwi, portocale.

Salată romaine – la acest tip de smoothie este bine să amesteci fructele în blender, apoi să adaugi frunzele de salată.

Salată romaine se poate combina cu orice fel de fructe, datorită gustului light , şi este bogată în vitamine şi minerale.

Frunzele de păpădie – sunt o adevărată minune pentru organismul uman, pentru că oferă cel mai mult fier şi calciu dintre vegetale.

De asemenea, frunzele de păpădie ajută organismul să elimine toxinele şi conţin mulţi antioxidanţi (vitamina C şi A) şi au mai multe proteine decât spanacul.

Deoarece păpădia are un gust amărui se poate combina cu fructe dulci: mango, căpşuni, banane, ananas, piersici.

Pentru un smoothie verde se pot folosi o ceaşcă-două de păpădie.

Rucola – ca şi păpădia are un gust uşor amărui şi este o sursă bogată de fibre şi vitamine (K,C,P,A) potasiu şi fier.

Pentru un smoothie se foloseşte o cantitate mică de rucola, cam o jumătate de ceaşcă. Aceasta se poate combina cu fructe dulci, miere şi sirop de arţar.

 

Reţete de smoothie – uri de fructe şi legume în diverse combinaţii:

1. Ai nevoie de doi morcovi, două-trei linguri de smântână, un ardei verde iute (care a fost curăţat de seminţe) câteva fire de pătrunjel, o lingură de suc de lămâie, o bucăţică de telemea.

Această combinaţie îţi va oferi o sursă de energie pentru o zi întreagă.

2.   Pentru acest smoothie ai nevoie de următoarele ingrediente: o banană, două linguri de miere, o cană de lapte, sau un iaurt gras, o lingură de cacao şi un vârf de lingură de scorţişoară.

Acest smoothie este unul foarte delicios, dar şi hrănitor pentru organism.

3.   Ai nevoie de o banană, un grepfruit (ori o portocală) un pahar de lapte dulce, două linguri de miere, o mână de alune, nuci şi migdale pisate mărunt.

 

Citeşte mai multe aici

Foto: shutterstock.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bauturi/ cocktail-uri
Buton