Ratustele de cauciuc pe care mai toti parintii le folosesc atunci cand le fac baie copiilor lor sunt un focar de infectie ce iti pot imbolnavi copilul.
Descoperirea a fost facuta de o autoritate elvetiana experta in stiinta acvatica si tehnologie, din Zurich si Universitatea din Illinois. Colaborarea dintre cele doua entitati a dus la descoperirea de bacterii cu potential patogen in fiecare 4 din 5 ratuste.
Printre bacteriile periculoase descoperite in ratustele de cauciuc se numara si Legionella si Pseudomons aeruginosa, ambele microorganisme ce se gasesc si provoaca infectii in spitale.
„Am gasit mari diferente intre animalele de jucarie.”, a explicat unul din autorii studiului, Lisa Neu. Oamenii de stiinta implicati in cercetare au analizat mai multe tipuri de animalute pe care copiii le folosesc la baita.
Dintre toate animalutele analizate, in ratustele de cauciuc s-a gasit cel mai bun mediu de inmultire pentru bacterii.
Apa care ramane in ratustele de cauciuc dupa baie, impreuna cu secretiile corpului din apa folosita la baita creeaza mediul propice pentru ca microorganismele sa prospere.
Bacteriile gasite in ratustele de cauciuc, sustin oamenii de stiinta, pot provoca infectii ale ochilor, ale urechii sau chiar infectii ale sistemului digestiv.
La test au fost supuse 19 astfel de jucarii de baie, iar in cazul ratustei de cauciuc s-au descoperit 75 de milioane de celule bacteriene pe centimetrul patrat.
Nivelul socant de mare de microorganisme este asociat cu plasticul si cauciucul de proasta calitate din care ratustele sunt confectionate.
Sursa: theguardian.com
Imagine: Shutterstock