1 pui (de aprox 1 kg) taiat in bucati
1 morcov mare, taiat in patru bucati lungi
1 ceapa mare, taiata sferturi
4 frunze de salvie
3 frunze de dafin
3 catei de usturoi, taiati pe lungime
8 cuisoare
2 fire de rozmarin (sau 1/2 lingurita de rozmarin uscat)
6 boabe de piper, zdrobite
1 felie groasa de sunca (cam 150 de grame) taiata cubulete
1 ardei iute uscat, zdrobit si curat de seminte
1/4 ceasca de vin alb, sec
1/2 ceasca de supa de pui
Pune puiul intr-un castron, acopera cu apa si adauga 1 lingura de sare. Lasa-l cam 1 ora. Scurge-l si zvanta-l. Pune bucatile de carne intr-un singur strat intr-o tigaie (una pentru care ai capac) si adauga morcovul si ceapa de jur imprejur pentru a intregi stratul.
Adauga salvia, cuisoarele, frunzele de davin, usturoiul, rozmarinul, boabele de piper si, daca folosesti, ardeiul iute. Presara cubuletele de sunca pe deasupra. Adauga vinul si supa de pui. Pune capacul si lasa sa fiarba mocnit pana cand puiul e aproape gata (cam 30-35 de minute). Scoate capacul si tine putin la foc mare pana cand sosul a scazut putin.