Pentru acest smoothie plin de vitamine şi fibre, este recomandat să fierbeţi banana până când bebe mai creşte şi o poate digera mai uşor crudă.
Ingrediente:
• 4 caise coapte
• 1 banană
• 1 portocală
Mod de preparare:
Stoarceţi portocala şi păstraţi sucul deoparte.
Decojiţi banana, tăiaţi-o în bucăţele şi puneţi-o într-un vas. Adăugaţi câteva picături de suc de portocală şi fierbeţi la abur timp de 8 minute.
Între timp, spălaţi caisele, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le in bucăţi.
După ce banana a fiert, vărsaţi fructele şi sucul de portocală rămas într-un bol şi mixaţi până obţineţi o consistenţă omogenă, uşor spumoasă.
Lăsaţi să se răcească sau adăugaţi puţină gheaţă, dacă este necesar.
Turnaţi amestecul în cănuţa bebeluşului sau, în cazul unui junior, într-un pahar cu pai.
Sursa: la Cuisine de bébé