Ce avem nou in meniu
N-am diversificat spectaculos fata de luna trecuta – lapte bem in continuare si alternam diverse sortimente de cereale: cu banane, cu portocale, cu mar si morcovi, cu biscuiti, grau cu cinci fructe si cinci cereale.
Mi-am propus sa ii dau mai des legume – i-am mai facut morcov, telina, dovlecei, pastrarnac, mixate si cu piept de pui. Preferatele lui raman cerealele cu portocale si banana simpla. Nu bea apa si nici ceai, doar lapte, cam 440 de ml pe zi.
Ii place mult sa stea in picioare, dar ne ferim sa-l tinem prea mult asa, deoarece am citit ca nu este indicat sa lasi copiii la aceasta varsta prea mult in picioare.
Din alt registru, dar tot la capitolul preferinte, sunt si animalele. Cainii si pisicile il fascineaza.
Apoi, am observat ca are momente cand nu-si dezlipeste ochii de televizor, daca noi stam in sufragerie si e televizorul deschis, ramane pironit in fata televizorului, daca nu-l intorc cu spatele.
Intinde mainile dupa chestiile care lucesc si cred ca activitatea favorita (in afara de a sari ca pe arcuri in jumper) este sa ma traga pe mine de par – oricum ar fi, in coada, in coc, lasat etc., gaseste el o modalitate sa ma prinda.
Cate ceva despre temperament
E foarte activ – de cele mai multe ori, doarme maximum o ora dupa masa de dimineata. Dupa ora 13, dar nu imediat dupa masa, mai are o repriza de somn, care dureaza cam o ora, apoi se trezeste pe la patru si e activ pana la opt.
Cand nu vrea ceva – de exemplu, mancare – este foarte categoric. Chiar daca reusesti sa-i bagi biberonul in gura, sta cu el in gura pur si simplu si se uita la tine cu o privire plina de repros.
De-a busilea
La un moment dat, m-am ingrijorat ca Tudor nu merge de-a busilea. Dar am citit pe site-ul Pampers raspunsul unui doctor la ingrijorarea unei mame: „Acum cativa ani, o teorie raspandita, sustinea ca daca copiii nu merg de-a busilea, vor avea dificultati legate la mers.
Multi copii intre 6-12 luni vor incepe sa mearga de-a busilea, in timp ce altii nu o vor face niciodata. Se vor descurca, insa, la fel de bine rostogolindu-se, tarandu-se, miscandu-se in orice alt fel. Lasa-ti copilul sa exploreze lumea in ce fel ii place lui”.
Asa creste bebe
Am citit chiar in numarul trecut ca in lunile a saptea si a opta din viata bebelusului incep experiementele. Intelege principiul cauza-efect, isi arunca jucariile pe jos, ca sa observe ce se intampla cu ele, se uita la anumite obiecte pe care i le indici si poate chiar sa indice el obiectele cand tu le numesti.
Stie deja seminificatia lui „nu” si, de aceea, acesta este un bun moment pentru a incepe, ca parinte, sa stabilesti niste limite care tin de disciplina – daca nu ai facut asta deja.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3