Ma gandesc ca, pentru parintii lui, acel copil este exact ceea ce reprezinta Tudor pentru noi – o minune!
Nu ma mai deranjeaza (prea tare) copiii galagiosi sau maraiti, sunt mult mai intelegatoare fata de aceste aspecte.
Deoarece stiu ca, uneori, oricate eforturi faci, copilul e marait si tu nu poti decat sa fii frustrat pana descoperi cauza maraielii lui.
Cum nu cred ca vreti sa ocupati toate paginile revistei cu gandurile mele, va voi mai spune doar cateva…
Spre exemplu, inainte de el, ma uitam la copii, mi se pareau simpatici sau obraznici, ma gandeam cum as reactiona eu in situatia respectiva etc.
Dar nu eram foarte tentata sa ma apropii, aveam un fel de teama, de retinere, ca nu stiu sa spun lucrurile potrivite, ca nu stiu sa interactionez cum trebuie.
Recunosc, ma iritau copiii maraiti si ma intrebam de ce parintii nu fac ceva… Ei bine, acum, avand in vedere experienta cu Tudor, privesc multe lucruri cu alti ochi. In primul rand, am un sentiment cald cand ma uit la un copil.
Expertii te sfatuiesc
Micutul tau a implinit un anisor. Felicitari! Pentru a vedea cum evolueaza, ar trebui sa programezi o vizita la medicul de familie. Spre deosebire de vizitele anterioare pe care le-ati facut impreuna la doctor, aceasta va fi ceva mai diferita pentru ca cel mic va fi mai agitat si speriat.
Nu este cazul sa te ingrijorezi, e ceva firesc. Aceasta vizita poate coincide cu momentul cand cel mic trebuie sa faca vaccinurile obligatorii de la 12 luni. Stai langa el pe toata perioada consultului, tine-l, incearca sa-i distragi atentia pe cat posibil cu un cantecel sau un joc.
La aceasta consultatie este cantarit si masurat. La un an, copilul va cantari cam de trei ori mai mult decat la nastere. In al doilea an, ritmul de crestere va incetini, dar va fi constant. Poti cere medicului sfaturi referitoare la vitamine, suplimente alimentare, precum si dieta.
Sursa: www.pampers.ro
Foto: Alina Miron. Sedinta foto realizata la Zorky Planet.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3