Zâmbetul copilului tău este important, aşa că nu ezita să-l duci la stomatolog de îndată ce au început să îi crească dintişorii.
Pentru că sănătatea şi confortul copilului sunt importante, specialiştii îndeamnă părinţii să-şi ducă copiii pentru prima dată la dentist după prima aniversare sau la 6 luni de la apariţia primului dinte.
Deşi poate părea prea devreme pentru o asemenea vizită, statisticile arată că incidenţa apariţiei cariilor, în special a cariilor de biberon la vârste infantile este în creştere.
Să nu uităm că dintii de lapte sunt cei care oferă spaţiu dinţilor permanenţi şi ghidează dezvoltarea corectă şi normală a acestora, implicit dezvoltarea corectă a maxilarului.
O igiena bucală corectă începe înainte de apariţia primului dinte al copilului. Aşa că, din primele săptămâni, şterge gingiile bebeluşului cu o bucată de tifon steril după fiecare alăptare, pentru a împiedica înmulţirea bacteriilor.
Ştim cât de dificil este să obişnuim copilul, în special pe cel de vârsta mică, cu un mediu nou sau o persoană străina, cu atât mai mult în situaţia în care această vizită este asociată cu suferinţa sau cu senzaţia de durere dentară.
Însă, prima vizită la stomatolog este foarte importantă pentru copil şi pentru felul în care el va percepe pe viitor mersul la stomatolog. Încearcă să nu fie o vizită forţată şi pregăteşte copilul în prealabil pentru această vizită- copilul trebuie pregătit în prealabil pentru această vizită. Părintele trebuie să fie calm și natural când vorbește cu copilul său despre prima programare la dentist.
Asigură-te că la prima vizită se construieşte o relaţie de încredere între copil şi medicul dentist. Încrederea pe care copilul o obţine asigură succesul vizitei.
Ce se întâmplă în timpul vizitei la stomatolog:
Sugar:
Preşcolari, şcolari
Sfaturi