Pentru mine, iarna este anotimpul portocalelor. Aşa că, ce motiv mai bun de a vă propune o prăjitură cu portocală?! Se prepară foarte simplu, din doar 4 ingrediente, fără lapte, fără făină, şi e delicioasă. Iată cum să faci această nebunie de prăjitură cu portocală.
Ingrediente:
• 2 portocale mari, lăsate întregi
• 6 ouă mari
• 250 g migdale decojite măcinate
• 250 g zahăr
• 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Pune portocalele într-o cratiţă şi acoperă-le cu apă. După ce încep să fiarbă, fă focul mic, acoperă cratiţa şi lasă-le la fiert o oră. După ce au fiert, scoate portocalele din cratiţă şi lasă-le să se răcească.
Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Unge cu unt o tavă/formă de copt rotundă de aproximativ 25 cm diametru, apoi presară puţină făină deasupra. Taie portocale-le (cu tot cu coajă) în bucăţi, îndepărtează sâmburii, apoi pune bucăţile de portocală în blender sau robotul de bucătărie, adaugă ouăle şi amestecă bine.
Într-un castron mare, amestecă migdalele măcinate, zahărul şi praful de copt, apoi adaugă amestecul cu portocale şi ouă. După ce ai amestecat bine totul, toarnă compoziţia în tavă şi ţine-o la cuptor 45 de minute.
Prăjitura e gata atunci când s-a rumenit şi a devenit aurie, când se desprinde uşor de pe margini şi când aluatul revine după ce l-ai apăsat cu degetul. Dacă prăjitura pare un pic umedă, pune-o din nou în cuptor şi las-o acolo până se răceşte cuptorul. Apoi scoate-o din cuptor, las-o să se răcească complet şi răstoarn-o pe un platou. Poate fi servită cu frişcă sau cremă chantilly.
Sursa: beyondtheplate.net