Cum faci plastilina de casă din apă și făină. Fără chimicale, e mult mai sigură pentru cei mici

Pentru cei mici, plastilina este un mod inedit de a-și umple timpul liber într-un mod distractiv și creativ. Cu toate că este atât de îndrăgită de cei mici și recomandată ca modalitate de dezvoltare a creativiății de educatori, plastilina din comerț are câteva dezavantaje – se poate usca rapid, dacă nu este păstrată cum trebuie și, cel mai important, este fabricată din materiale care pot fi toxice pentru micuții care o gustă din curiozitate.

Ei bine, există o alternativă optimă și mai puțin riscantă de plastilină pentru cei mici – plastilina făcută în casă. Da, ați auzit bine, se poate face de la zero, din câteva ingrediente pe care orice bucătăreasă le are în casă – făină, sare și puțin ulei.

Citește și Cum să alegi jucăria potrivită pentru copilul tău – ghid pentru 0-12 ani

Pentru a o face ai nevoie de 4 linguri făină, 2 linguri sare fină, 1 pahar cu apă, 1 lingură ulei, condimente pentru culoare.

Modul de preparare este identic cu cel al pregătirii unui aluat: toate ingredientele se amestecă bine, până la obținerea unei compoziții ușor de modelat, care nu se lipește de mâini. La nevoie, se mai pot ajusta cantitățile de ingrediente uscate sau umede, pentru a obține aluatul ideal și cantitatea dorită. Acest aluat se poate colora cu diverse condimente sau coloranți naturali/alimentari – scorțișoară, câteva picături de zeamă de sfeclă roșie, praf de curry, praf de cacao, praf de ceai verde etc.

Marele avantaj al acestei jucării' făcute în casă este că nu reprezintă un pericol pentru copil, dacă o gustă accidental sau din curiozitate. Plastilina de casă își păstrează consistența dacă este depozitată, la loc răcăros, într-un vas din plastic ce se închide ermetic.

 

sursa foto – 123rf.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton