Este unul din deserturile copilariei mele si in top 3 deserturi de casa, preferate.
Placinta cu mere se face foarte foarte usor si repede si datorita ingredientului principal merele, se poate face in orice moment al anului.
Desi aceasta placinta cu mere este cu aluat, este cel mai simplu aluat de facut si de framantat.
Merele se dau pe razatoarea mare sau se baga la maruntitor si se calesc bine in zahar si scortisoara, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine. Dupa ce s-au calit merele se lasa la scurs.
Separat se amesteca toate ingredientele, zaharul, laptele, uleiul, praf de copt, vanilie, oul si se omogenizeaza bine.
Se adauga apoi faina, treptat si se amesteca pana se obtine un aluat usor elastic.
Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se intind foile.
Tava se unge cu ulei si se aseaza prima foaie, apoi se inteapa cu furculita, se adauga merele calite, se pune si cealalta foaie deasupra si apoi se inteapa iar cu furculita.
Tava se da cuptor, la foc potrivit, circa 30 – 40 de minute. Va uitati ca foile sa fie usor rumenite insa sa nu apuce sa devina maronii. Se taie dupa racire si optional se poate pudra cu zahar farin.
Pofta buna!
Text: Simona David
Foto: Arhiva personala