Ingrediente:
PENTRU BLAT:
• 1 cană apă călduță
• 1 praf de sare
• 100 g unt
• 10 g drojdie
• făină
TOPPING:
• șuncă sau salam
• brânză sau cașcaval ras
• măsline
• sare
• piper
• ou
• roșii
• ardei
• fire rozmarin
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă călduță, se adaugă sarea, untul topit și făină atât cât să iasă un aluat potrivit de moale. Se frământă bine și se lasă la dospit pentru 20-30 minute. Aluatul se împarte în două și se modelează blaturi rotunde. Fiecare se unge cu ou bătut, sare, piper, apoi se decorează după preferință. Se coc în cuptorul bine încins, timp de 15-20 minute.
Zona feței este marcată de cașcaval ras, din felii de măsline se pot face ochi, nasul din roșii, gura din ardei sau salam. Sprâncenele sau fruntea se poate face din șuncă, părul din câteva fire de rozmarin.