Petrecerea prichindeilor

Ai acceptat sa chemi cativa copii la o petrecere? Atunci n-ai cum sa dai inapoi! Nu intra in panica, ci pregateste-te pentru marele eveniment.
 
 
Reteta succesului – planificarea
Rezolva totul dinainte, ca sa fii libera si sa te poti distra si tu cu copiii.

1. Fa-ti un plan de bataie. Ia-ti o hartie si un pix si fa-ti un plan de actiune. Cere-i parerea si tine cont si de sugestiile copilului tau (doar de dragul lui dai petrecerea, nu?), apoi discutati impreuna ce se poate realiza si ce nu. E important sa-l convingi!

2. Cati copii vei invita? Asta depinde de spatiul si de banii de care dispui, dar si de cati adulti te vor putea ajuta. Ideal ar fi sa fie un numar par de copii (si sa vina toti!), astfel incat sa se poata face echipe de jocuri. In orice caz, invita macar trei copii.

3. Unde sa organizezi petrecerea? Poti inchiria salonul unui restaurant (nu numai la McDonalds) ori sa inviti copiii undeva in natura, la padure sau la casa de vacanta, daca ai asa ceva. Copiii mai mari ar putea aprecia jocurile pe calculator, paint-ball-ul sau karting-ul.

Tine minte cateva lucruri esentiale
Copiii mici se plictisesc repede, asa ca propune-le mai multe jocuri cu reguli simple.
1. Pe o usa, prinde cu pioneze diverse pungulite de bomboane, guma de mestecat etc. Pe rand, copiii vor fi legati la ochi si li se va cere sa apuce cate o punguta. Sau si mai amuzant ar fi sa se joace cu sagetile (darts). Fiecare va primi cadou punguta pe care a nimerit-o.

2. Pe o tava, pune un zar, un baton de ciocolata Mars ori Snickers (care au consistenta mai moale), o farfurie, un cutit si o furculita. Fiecare copil da, pe rand, cu zarul. Cel care da sase, are dreptul sa manance din ciocolata, dar numai folosind tacamurile, ca un om mare.

3. Copiilor le place sa se travesteasca, asa ca ii poti provoca la un joc de-a imbracatul. Fa mormane de haine, grupeaza copiii cate trei si pune doi dintre ei sa-l imbrace pe cel de-al treilea. Va castiga echipa care a pus mai multe piese vestimentare pe „manechin'.

4. O varianta mai haioasa a acestui joc se cheama „mumia'. Cate doi copii trebuie sa-l infasoare pe cel de-al treilea intr-o rola de hartie igienica. Castiga echipa care a terminat prima sa desfasoare rola de hartie, infasurand-o in jurul celui de-al treilea copil.
 

Gandeste-te la detalii. Da-le o ocupatie, ca sa nu aiba idei si sa inceapa haosul!

1. Cat sa dureze petrecerea?

Daca e vorba despre copii foarte mici (doi-trei ani), nu trebuie sa dureze mai mult de o ora si jumatate. Pentru copiii intre patru si zece ani, rezerva cam doua ore si jumatate. Cea mai buna zi este sambata, evident, asa ca lanseaza invitatiile din timp, astfel incat parintii sa nu-si faca alt program.

2. Cata mancare?
Nu-ti face griji ca nu va fi suficienta mancare. Daca se simt bine, copiii uita cu totul de ea. Nu te agita cu pregatirile. Mergi la sigur cu sandvisuri cu cascaval si sunca sau cu pateuri. In rest, da-le prajituri cat mai diverse!

3. Sa le dau pachetele?
De ce nu? Dar mai bine ofera-le la inceputul petrecerii, nu la sfarsit. Pune acolo ciocolate mici si bombonele, dar si ustensilele necesare in cazul unei petreceri tematice (de pilda, pensule si culori sau „pasapoartele').

Stabileste o tema
Chiar daca presupune o preocupare si o cheltuiala in plus, sa stii ca merita!

– Alege o culoare – roz, de exemplu. Ce fetita poate rezista farmecului unei petreceri in roz? Deci, cere-le musafirilor sa vina imbracati in acea culoare, iar tu decoreaza casa in aceeasi nuanta si ofera-le mancare asortata la culoare.

– Daca faci petrecerea intr-o curte, organizeaza niste intreceri sportive. Planuieste totul cu grija si pregateste suficienti saci pentru cursa cu saci, de exemplu. Sau linguri si oua pentru intrecerea cu oul purtat in lingura.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice
Buton