Pentru 4 portii:
2 pastravi;
2 rosii;
3-4 cartofi;
1 ceapa mare;
2 crengute de rozmarin;
busuioc;
sare, piper, ulei de masline, usturoi;
Se iau doi pesti gata curatati (pastravul este un soi de peste cu carne slaba, delicioasa si cu putine oase, cel mai potrivit pentru o seara festiva). Se dau pestii cu un pic de sare si piper in interior si pe dinafara, apoi se pune in fiecare peste câte o crenguta de rozmarin.
Se ia o tava pentru cuptor si se asaza in ea un strat de rondele de ceapa, unul de felii de cartofi, apoi, deasupra legumelor, se asaza pestii. Cateii de usturoi se taie feliute, care se presara printre pesti si legume, apoi
se stropeste totul cu ulei de masline si se adauga doua cani de apa. Peste tot acest aranjament se mai presara un pic de sare si piper.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu. Se lasa vreo 20 de minute, apoi se scoate, se indeparteaza folia, si se da tava inapoi la cuptor pentru inca vreo 10 minute, pâna se rumeneste pestele.