300 g paste,
400 g spanac,
150 g smantana,
150 g cascaval,
200 g branza proaspata,
150 ml suc de rosii,
1 ou,
1 ceapa mare,
2 linguri unt,
2 linguri pesmet,
1 legatura marar verde,
sare si condimente dupa gust.
Se fierb pastele si se lasa la scurs, se fierbe spanacul in apa cu putina sare apoi se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste in unt, se adauga spanacul si mararul taiat fin si se lasa sa fiarba inabusit. Se toarna sucul de rosi se presara condimentele si se omogenizeaza.
Se amesteca branza cu smantana si 100 g cascaval ras. Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza alternativ straturi: paste, spanac, pesmet, branza, ultimul strat find de paste. Se toarna deasupra oul batut si se presara cascavalul ras. Se coace la foc potrivit timp de 20-30 min.