– 350 g paste fainoase,
– 300 g frisca nebatuta,
– 225 g bacon afumat,
– 225 ciuperci taiate,
– 175 g cascaval,
– 3 galbenusuri,
– 2 linguri arpagic,
– 2 catei de usturoi,
– 1 lingura de ulei de masline,
– 1 ceapa, sare.
Se curata si se spala bine ceapa si arpagicul. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie in care se pun la calit ceapa taiata foarte marunt, usturoiul tocat si baconul taiat in fasii. Separat se pun la fiert pastele in apa sarat si cu un strop de ulei.
Se spala bine ciupercile, se taie felii si se pun in tigaie langa bacon. Se condimenteaza usor si se trage tigaia de pe foc. Pastele fierte se strecoara, se clatesc si se amesteca cu frisca nebatuta, cu galbenusurile, ciupercile si baconul fierbinti. Se amesteca si se adauga doar 100 de g de cascaval ras, arpagic si sare. Se muta totul intr-un vas de Jena, se presara restul de cascaval si se da la cuptorul incins in prealabil. Se scoate dupa aproximativ 20 de minute si se serveste cu salata proaspata. Pofta mare!