Taie cu ajutorul cuţitului fierbinte şi serveşte cu un sos de fructe proaspăt şi presărat cu zahăr pudră.
Ingrediente pentru 8-10 porţii/ Gata în 10 minute + timp de congelare
• 200 ml lapte condensat
• 500 ml frişcă lichidă
• 2 linguriţe esenţă de vanilie
• 200 g mure sau zmeură
• 100 g nuga albă, ruptă bucăţi mici
Mod de preparare:
Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru. Bate frişca cu laptele condensat şi esenţa de vanilie 3-4 minute, până când compoziţia se îngroaşă.
Adaugă fructele, nuga şi amestecă.
Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la congelator minim 4 ore sau peste noapte.
Pont – În altă variantă poţi folosi fructe de pădure proaspete: congelează-le minim 2 ore, aşezate într-un singur strat.
Mai multe reţete găseşti aici