Bananele coapte nu mai sunt gustoase consumate ca atare, dar le poți folosi pentru a face această pâine cu banane, delicioasă și sănătoasă – după rețeta lui Jamie Oliver.
De ce ai nevoie:
Încălzește cuptorul la 180 de grase si unge o formă de copt (de 1 litru) cu ulei de măsline, Presara apoi puțină făină în tavă. Curăță bananele de coajă și amestecă-le bine într-un bol, pisându-le cu o furculiță. Bate ouăle pe rând și adaugă făina, praful de scorțișoară, mierea și crema de banane. Dacă vrei ca pâinea cu banane să conțină și alune pecan, adauga-le acum în compoziție, după ce le-ai tăiat in felii subțiri.
Pune compoziția în tavă și lasă la copt aproximativ 40 de minute sau până obervi că pâinica a prins o crustă aurie. Verifică, folosind o scobitoare sau un bețișor din lemn pentru frigăruie, dacă aluatul s-a copt.
Transferă pâinica pe o farfurie, lasă să se răcească puțin, înainte de tăia în felii.
sursa: http://www.jamieoliver.com