Acest delicios preparat spaniol nu e doar pentru zilele însorite, ci poate fi la fel de bună şi iarna
6 porții • Gata în 45 minute • 449 calorii per porție • 6 g grăsimi
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
2 linguri ulei de floarea soarelui
2 cepe, tăiate
2 codițe de țelină, tocate
2 morcovi, tocat
1 ardei galben și roșu, tăiat felii
2 linguri boia iute
1 lingură bulion
4 căței de usturoi, tocat
1 crenguță de cimbru, mărunțit
1 ardei iute, tocat
500 g orez pentru paella
250 ml vin alb sec
1 litru supă limpede de legume
200 g brocolli, desfăcută buchețele
200 g mazăre congelată
6 ardie capia, tăiați felii
1 lămâie, tăiată sferturi
Mod de preparare
1. Într-un vas adânc încinge uleiul şi prăjeşte ceapa, ţelina, morcovul 5 minute, până când se rumenesc uşor. Adaugă ardeiul şi potriveşte gustul de sare şi piper. Continuă să ţii pe foc 5 minute, până când se înmoaie.
2. Adaugă boiaua şi bulionul şi amestecă 1 minute. Apoi adaugă usturoiul, cimbrul şi ardeiul iute.
3. Adaugă orezul, amestecă 1 min şi apoi stinge cu vinul. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit, 20 minute, amestecând frecvent, până când orezul aproape se pătrunde şi lichidul e absorbit.
4. Opăreşte broccoli 2 minute şi apoi adaugă în vas împreună cu mazărea şi fierbe 5 minute. Potriveşte gustul de sare şi piper, presară ardeiul capia şi serveşte cu sferturi de lămâie.
Pont! Ceea ce rămâne poate fi servit a doua zi reîncălzit.
Mai multe rețete găsești aici