Veți fi părinți în curând și vreți ca totul să fie pus la punct până în cele mai mici detalii pentru momentul când micuțul va veni acasă. Dacă la partea vestimentară lucrurile sunt mai ușor de gestionat, mai ales dacă multe dintre hăinuțe sunt primite în avans de la rude sau prieteni, camera bebelușului rămâne, de regulă, exclusiv în responsabilitatea voastră.
Pentru început ai impresia că absolut tot ce se găsește pe piață în materie de amenajarea camerei celui mic este indispensabil. Dar este chiar totul necesar? Dacă asculți părinții „cu vechime', afli că sunt câteva lucruri cu adevărat esențiale care trebuie să se regăsească în camera unui copil nou născut.
Iată cum să amenajezi cât mai bine și cât mai eficient camera bebelușului în viziunea experților de la Magniflex:
Salteaua copilului, o investiție necesară
Așa cum ai aflat deja, somnul este esențial pentru buna creștere și dezvoltare a copilului. De aceea, ca părinți responsabili, trebuie să vă preocupe în primul rând să-i asigurați micuțului un somn odihnitor și confortabil. Așa că, indiferent dacă cel mic va dormi cu voi în cameră sau va avea de la început camera lui, patul trebuie să poată suplini brațele mamei în timpul somnului. În acest sens, investiția într-o saltea de pat potrivită nu este deloc prea mare. Există acum pe piață saltele ortopedice pentru copii, cu spumă Elioform, care asigură o creștere armonioasă și o poziție corectă a bebelușului în timpul somnului. De asemenea, salteaua copilului ar trebui să aibă, ideal, două fețe: o parte pentru iarnă din lână și una pentru vară din bumbac . Acest tip de saltea oferă confort pe tot parcursul anului, astfel încât bebelușului să îi fie asigurat un somn confortabil și optim pe tot parcursul anului.
Lenjeria de pat
Odată rezolvată problema saltelei și alegerea furnizorului de încredere –, trebuie să te concentrezi și asupra lenjeriei de pat. La fel de importantă ca și pătuțul, lenjeria asigură nu doar confortul puiului tău, ci poate fi în sine un element de decor al camerei lui.
Monitorul – legătura ta permanentă cu bebe
Am amintit anterior despre posibilitatea ca bebelușul să aibă încă din primele săptămâni de viață propria lui cameră. Chiar dacă, pentru început, îți este greu să stai departe de bebeluș pe timpul nopții, noile tehnologii îți vin în ajutor. Acum, poți avea contact vizual și auditiv permanent cu bebe. Tot ce trebuie să faci este să îți achiziționezi un monitor care vă permite să vă supravegheați copilul din orice loc din casă, ba chiar mai mult, în funcție de performanțele gadgetului, de la distanțe chiar mai mari.
Lampa de veghe
Vei face multe drumuri nocturne în camera bebelușului, așa că lumina de veghe este absolut necesară, dacă vrei să eviți lovituri și alte neplăceri. Lămpile de veghe pentru camera bebelușului au diferite forme și diferite funcționalități conexe celei de iluminare. Sunt lămpi de veghe care, pe lângă lumina difuză, pot răspândi în cameră și sunete liniștitoare pentru bebeluș, sau diferite arome . Prețurile diferă în funcție de performanțe, design și caracteristici.
Colțișorul tău
O fi ea camera bebelușului, dar tot ai nevoie de un locușor al tău unde să te simți confortabil atunci când alăptezi micuțul sau când îl hrănești, sau doar să te relaxezi și să simți cum ți se umple sufletul de fericire atunci când îi privești somnul liniștit.
Sigur, îți poți hrăni copilul oriunde, dar un spațiu dedicat chiar în camera lui este ideal. Tu și bebe vă veți simți mai bine departe de zgomotele casei. Și investiția nu este mare, pentru că vei avea nevoie doar de un fotoliu sau un șezlong confortabil. Amenajează-ți colțișorul propriu din camera bebelușului lângă o suprafață pe care să îți poți așeza un pahar cu apă deoarece ai nevoie de hidratare mai ales dacă alăptezi.
Nu uitați că o cameră de bebeluș trebuie să aibă zilnic aer proaspăt, să fie ventilată corespunzător, luminată natural și bine încălzită cu o temperatură constantă optimă între 20-21 de grade Celsius.