Orezul prefiert se găteşte rapid de aceea e ideal pentru o cină rapidă şi gustoasă: orez cu creveți
4 porţii • gata în 20 minute • 375 calorii per porţie • 2 g grăsimi
Ingrediente
■ 2 linguri ulei de floarea soarelui
■ 3 eşalote, tăiate felii
■ 260 g amestec de legume pentru prăjit
■ 250 g orez prefiert basmati
■ 6 linguri concentrat de legume
■ Zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, plus sferturi pentru servit
■ 350 g creveţi uriaşi
■ 50 g arahide nesărate
1 Încinge 1 lingură ulei şi prăjeşte eşalotele, până când devin crocante. Pune-le deoparte pe hârtie absorbanta.
2 Încinge uleiul rămas şi prăjeşte legumele prin metoda stir-fry 2 minute, până când încep să se înmoaie şi apoi adaugă orezul şi continuă să praje_ti 2 min.
Toarnă concentratul de legume, roşiile în conservă, zeama şi coaja rasă de lămâie şi 1 lingură apă. Amestecă pentru a se unge uniform.
3 Adaugă creveţii şi continuă să ţii pe foc pâna când devin roz. Serveşte cu sferturi de lămâie, arahide şi eşalote crocante presărate deasupra.
Mai multe rețete delicioase aici