O mămică a născut în avion, în drum spre Istanbul, cu ajutorul stewardeselor

O mămică de origine franceză a născut în avion la mijlocul drumului spre Istanbul, ziua , în amiaza mare. Diaby Nafi a dat naștere cu succes unei fetițe pe un avion Turkish Airlines. Nașterea a fost ajutată de echipajul aeronavei. 

La mijlocul zborului din orașul Conakry (Guineea) spre Istanbul (Turcia), ieri, în jurul amiezii, mămica a început să aibă dureri și contracții la puțin timp după decolarea avionului. Din fericire stewardesele erau instruite pentru asemenea situații, astfel că franțuzoiaca a născut în avion o fetiță minunată micuța care a primit numele de Kadiju.

Femeia a născut în avion cu ajutorul echipajului și al pasagerilor

Echipajul avionului a spus că, deși în meseria lor sunt pregătite mereu pentru astfel de situații, nu s-au mai confruntat cu o naștere la bord. În plus a fost o muncă în echipă, mai mulți călători sărind în ajutorul lor.

Dată fiind urgența situației, căpitanul  a condus avionul spre un aeroport din orașul Ouagadougou (Burkina Faso), asta pentru ca ca mama și fetița ei nou născută să primească îngrijiri medicale. După ce acestea au fost duse în siguranță, zborul a fost reluat spre destinația inițială.

Micuța Kadiju a devenit celebră la foarte scurt timp după naștere. La fel și mama ei care a născut în avion, fiind cu adevărat o naștere de neuitat, în împrejurări speciale. Tot echipajul zborului, precum și pasagerii, au postat poze cu ele pe rețelele de socializare.

Acest lucru s-a întâmplat deși, potrivit regulilor Turkish Airlines, femeile a căror sarcină este mai mare de 35 de săptămâni nu sunt acceptate la bordul avioanelor companiei din motive medicale. Ba, mai mult, în cazul femeilor însărcinate cu gemeni, compania a setat limita la 31 de săptămâni. Între săptămânile 27 și 35, în cazul femeilor cu sarcină unică, accesul la bord este permis numai cu aviz de la medic.

Citește și: Nașterea la domiciliu – pro sau contra?

Pot femeile însărcinate să zboare cu avionul?

Sunt foarte multe femei însărcinate, viitoare mămici, care se întreabă dacă pot sau nu să zboare cu avionul în timpul sarcinii. Potrivit specialiștilor, dacă femeia însărcinată este sănătoasă și nu sunt probleme cu sarcina zborul este sigur în primul și al doilea trimestru de sarcină, chiar și în al treilea, până la un punct. Asta însă numai cu acordul medicului care o supraveghează pe gravidă și monitorizează sarcina.

Citește și: Nașterea înainte de termen – cauze, riscuri, tratament

Reguli de zbor cu avionul în timpul sarcinii:

Fiecare companie are propriile reguli de zbor atunci când vine vorba de femeile însărcinate, însă, în mare, regulile sunt cam aceleași, cu mici modificări de la o companie la alta.

  • În ultima săptămână de sarcină și prima după naștere nu se recomandă zborul cu avionul, chiar dacă sunt companii care permit acest lucru.
  • În mod normal pentru ca un bebeluș de până într-o săptămână să poată circula cu avionul are nevoie de aviz de la medic, dar, desigur, și asta diferă de la companie la companie.
  • Nou-nascuţii nu vor fi acceptaţi în prima săptămână după naştere decât în baza unei scutiri medicale;
  • Unele companii cer un certificat medical ştampilat şi semnat de către medic, în care va fi menţionată aptitudinea de a efectua zborul. Certificatul dat emis nu mai devreme de 72 de ore înaintea zborului, trebuie prezentat la înregistare la cursă;
  • Multe companii nu mai acceptă la bord femei a căror sarcină este mai mare de 36 de săptămâni.
  • De asemenea, multe companii nu acceptă la bordul avioanelor o femeie cu sarcina avansată şi cu un copil de până la 2 ani, alături de ea.

 

Sursa:DailySabath, turkishairlines.com
Foto:Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere
Buton