Astăzi avem poftă de ciocolată, aşa că vă propunem o reţetă sănătoasă şi delicioasă, cu multă ciocolată: negrese fără zahăr şi fără lapte, dar cu avocado!
Ingrediente:
• 1 avocado de mărime medie
• 3 ouă
• 1 cană făină de grâu integrală
• ½ cană pudră de cacao neîndulcită
• ⅓ cană apă fierbinte
• 1 lingură extract de vanilie
• 170 g iaurt
• 5 g extract de ştevie
• 3 linguri fulgi de ciocolată neagră
• 3 linguri de miere sau sirop de agave
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune într-un castron ouăle, avocado şi iaurtul şi amestecă bine cu blenderul până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă extrectul de vanilie şi extractul de ştevie.
Toarnă apa fierbinte peste pudra de cacao şi amestecă – ar trebui să aibă consistenţa unei glazuri de ciocolată. Dacă este prea groasă, mai adaugă puţină apă cu lingura.
Toarnă ciocolata peste amestecul cu ouă, avocado şi iaurt şi amestecă bine cu blenderul, apoi adaugă făina integrală şi amestecă din nou.
Adaugă mierea/ siropul de agave şi amestecă bine toată compoziţia.
Unge cu unt un vas de yena/ tavă de copt şi toarnă compoziţia. Noi am folosit un vas de 12 x 24 cm. Nu uita să presari fulgi de ciocolată deasupra. Se ţine la cuptor 25-30 de minute. Foloseşte testul cu scobitoarea pentru a fi sigură că prăjitura este coaptă – la finalul timpului de coacere, se introduce o scobitoare în aluat: dacă scobitoarea iese cu aluat, prăjitura mai trebuie ţinută la cuptor; dacă scobitoarea iese curată din aluat, înseamnă că prăjitura este gata.
După ce ai scos tava din cuptor, lasă prăjitura să se răcească, apoi ţine-o 30 de minute în frigider, şi abia apoi tai-o în 48 de mini-negrese sau în 12 negrese mai mari.
Sursa: simplytaralynn.com