Medic pediatru: Ce putem face pentru a nu aduce coronavirusul în case

Ne aflăm în plină pandemie de coronavirus și acum mai mult ca niciând este momentul să avem grijă de sănătatea noastră și a familiei noastre. Cu toate că în acestă perioadă, o mare parte din timp o petrecem în case, izolați de ceilalți, pentru a nu exista riscul infectării sau răspândirii a noului coronavirus, este nevoie ca la 2-3 zile să ieșim la magazin pentru a ne aproviziona cu tot ceea ce ne este necesar traiului zilnic. Problemele apar la întoarcerea acasă, când, dacă nu respectăm anumite reguli de igienă și dacă nu ne formăm anumite obiceiuri, riscăm să aducem în propria locuință virusul care a făcut și continuă să facă mii de victime în întreaga lume.

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia asupra celor mai importante lucruri pe care trebuie să le facem atunci când ne întoarcem acasă pentru a nu aduce coronavirusul în interiorul locuinţei. Potrivit medicului, există câteva gesturi care trebuie să devină „reflexe de protecţie' pentru toată lumea, deoarece nu se știe cât de mult va mai dura această pandemie.

Citește și Coronavirus: Ce măsuri trebuie să ia părinții pentru a-și proteja copiii

Dr. Mihai Craiu a transmis cele mai importante recomandări de la experţii italieni pentru această situaţie de criză într-o postare pe rețelele de socializare.  

Iată cele 9 recomandări de care trebuie să ţinem seama: 

  1. Când ne întoarcem acasă (în cazul în care TREBUIE să lucrăm) NU trebuie să ATINGEM absolut nimic înainte de a ne spăla pe mâini.
  2. Pantofii trebuie scoși chiar la uşă (domul doctor Virgil Musta face recomandarea clară – să nu folosim aceiaşi pantofi şi afară si în casă!!!). Dacă punem la intrare un preş ce poate fi udat cu soluţie de cloramină este şi mai bine, căci vom scădea riscul de a aduce virusul în casă pe tălpi.
  3. Trebuie să dezinfectaăm lăbuţele animalelor de companie, cu apă și săpun, când revenim în casă.
  4. Hainele folosite afară se scot și se pun separat, lângă intrare; nu le ducem în casă.
  5. Cheile, portofelul, geanta etc. trebuie lăsate într-o cutie/coş la intrarea in casă. La fel ca hainele de stradă, acestea nu pot fi plimbate prin casă!
  6. Putem face un duş sau, în cazuri extreme, să spălăm foarte bine zonele expuse. Adică mâinile, faţa, gâtul etc.
  7. Este important dezinfectatul des al telefonului, al ochelarilor etc. La fel ca şi spălatul mânilor, cu soluţii alcoolizate sau cu spumă de săpun și apă.
  8. Trebuie să dezinfectem cu înălbitor diluat suprafaţa obiectelor purtate afară. Şi evident clanţa uşii!
  9. Dacă am purtat mănuşi trebuie să le scoatem cu grijă (întoarse pe partea cealaltă) şi le aruncăm în pubela închisă. Apoi, trebuie să ne spălăm temeinic mâinile.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie
Buton