Listă de cumpărături pentru nou-născut. Topul celor mai utile obiecte și al celor pe care dai banii de pomană

Odată cu venirea pe lume a copilului trebuie să te aștepți la multe cheltuieli. Sunt o mulțime de lucruri de care vei avea nevoie pentru noul membru al familiei și există numeroase liste de cumpărături pentru nou-născut pe care le vei găsi.

Totuși, înainte să te apuci să dai banii pe o mulțime de obiecte este bine să te informezi și chiar să ceri sfatul altor mămici pe care le cunoști. Experiența lor s-ar putea să te ajute să faci mari economii.

O listă cu 6 cele mai utile lucruri de care vei avea nevoie pentru bebeluș și o alta cu 6 lucruri pe care, de cele mai multe ori, dai banii de pomană au fost întocmite în urma unui studiu la care au participat peste 2.000 de părinți. Este adevărat că nevoile pot fi diferite de la copil la copil, de la părinte la părinte, însă sunt anumite aspecte asupra cărora foarte mulți au fost de acord.

Listă de cumpărături pentru nou-născut- 6 cele mai utile obiecte

  • Termometru digital– este unul dintre obiectele pe care este obligatoriu să le ai în casă când ai copil.
  • Monitor audio sau video pentru camera copilului– foarte mulți părinți îl consideră util dacă vor să lase copilul să doarmă singur în cameră.
  • Masă de înfășat– fie că vorbim despre suportul de înfășat care se poate atașa pătuțului, fie de masa în sine, va fi un obiect util până în momentul în care vei renunța la scutece.
  • Căruciorul- este util pentru că ar fi mult prea greu să scoți bebelușul din casă doar în brațe. Cel puțin până copilul va merge singur în picioare, vei avea nevoie de cărucior. Sunt părinți care îl folosesc chiar și după vârsta de doi ani.
  • Sterilizator electric sau pentru cuptorul cu microunde- îți va fi util dacă vei hrăni copilul cu biberonul sau îi vei da suzetă. Asupra utilității sterilizatorului, părerile sunt împărțite. Și vechea metodă de sterilizare, prin care tetinele și suzete se fierbeau pur și simplu, este una eficientă. În cazul în care vei alăpta exclusiv la sân și nu-i vei da micuțului suzetă, sterilizatorul nu-ți va fi necesar.
  • Sac de dormit- când bebelușul este foarte mic îl poți înveli cu o păturică. Odată ce crește și va deveni mai activ nu va mai sta învelit și sacul de dormit va fi binevenit.

Listă de cumpărături pentru bebeluș – 6 obiecte pe care dai banii de pomană

  • Coș pentru scutece– cele mai multe mame nu-i văd utilitatea pentru că aruncă scutecul în coșul de gunoi sau într-o pungă de plastic.
  • Ham pentru bebeluși– asupra lui părerile sunt împărțite. Există părinți care îl folosesc și alții care îl consideră inutil, deoarece în scurta perioadă de tranziție între mersul de-a bușilea și mersul în picioare, copilul poate fi susținut mult mai bine de părinți cu propriile mâini.
  • Premergător– în ultima perioadă argumentele contra folosirii premergătorului s-au înmulțit. Multe persoane sunt de părere că acesta întârzie momentul în care bebelușul va merge în picioare de unul singur.
  • Păturică de înfășat– dacă nu ții neapărat să ai o păturică special concepută pentru înfășatul copilului, care este mai scumpă, poți folosi orice scutec din bumbac sau orice altă păturică ai deja.
  • Pompă de sân manuală- sunt multe mame care folosesc pompa de sân, dar este considerată mult mai utilă cea electrică.
  • Marsupiu bebe– utilitatea lui se rezumă la o perioadă foarte scurtă și sunt specialiști care nu îl recomandă din cauza poziției în care stă bebelușul, poziție ce pune presiune asupra coloanei micuțului.

Studiile arată că peste 60% dintre părinți au tendința să cumpere obiecte inutile înainte de nașterea copilului lor, din dorința de a-i asigura micuțului, dar și lor tot confortul. Cu toate acestea, 75% dintre părinți recunosc că simt o presiune financiară foarte mare odată cu venirea copilului pe lume. Este bine să știe că multe dintre lucrurile nou apărute pe piață nu le vor fi necesare. Ba chiar există riscul ca pe unele dintre ele să nici nu le folosească vreaodată.

Așadar, lista de cumpărături pentru nou-născut poate să fie diferită de la părinte la părinte, dar este bine să selectezi foarte bine informațiile. Deși vei fi tentat să cumperi o mulțime de lucruri, dacă vrei să faci economie, pe multe dintre ele le poți cumpăra după nașterea copilului, atunci când îți vei da seama că-ți sunt necesare.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul
Buton