Lectia de inot. Ajuta-l sa invete!

Atentie, bebelus la apa!

  • Este foarte la moda sa dai bebelusul la „inot, dar beneficiile miscarii in apa sunt contracarate de dezavantaje: cel mic poate inghiti apa (tratata sau nu), suficient de multa incat sa se schimbe compozitia chimica a sangelului, ceea ce are ca efecte somnolenta, dureri de cap sau convulsii.
     
  • Un bebelus se poate ineca intr-o cantitate mica de apa, chiar si intr-o cadita speciala, in mai putin de 30 de secunde.
     
  • Nu este recomandata scufundarea bebelusului in apa intr-un bazin pentru adulti, riscul de a face o boala de piele sau de a se contamina cu un stafilococ este foarte mare, iar la aceasta varsta, orice boala care nu este periculoasa pentru adult, la un bebelus poate fi fatala.
     
  • Parintii care isi forteaza copilul sa intre in apa, obtin efectul contrar celui dorit: in loc sa il imprieteneas­ca cu apa, ii insufla doar frica, stare pe care si-o va aminti mai tarziu.

Retine! Inainte de a intra in apa, asigura-te ca cel mic se afla intr-o stare fizica buna si ca este pregatit pentru asta.

  • Nu lasa niciodata copilul nesupravegheat in piscina sau la mare, chiar daca el stie deja sa inoa­te (sau crede ca stie…). Explica-i care sunt riscurile si la ce trebuie sa fie atent cand inoata (poate ca i se pune un carcel, se loveste de alt­cineva cand sare in apa etc).
     
  • Tine cont de faptul ca bazinele pot fi sursa de infectii. Chiar daca apa este tratata, anumite microorganisme pot determina aparitia diareei, a eczemelor si a altor probleme de sanatate. Faceti un dus inainte si dupa iesirea din piscina.
     
  • Invatati, pentru orice eventualitate, cateva masuri de prim-ajutor. Nu faceti greseala sa credeti ca stiti de prin filme cam ce trebuie facut. La nevoie, aceste masuri pot salva o viata: trebuie sa fiti pregatiti sa interveniti in caz de nevoie.
     
  • Evitati sa il inconjurati pe cel mic cu barcute si mingi – jucariile gonflabile dau o falsa senzatie de siguranta, dar, de fapt, pot fi un pericol pentru un incepator. Nici aripioarele nu sunt recomandate.

Text: Cristiana Haica; Foto: Dreamstime.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas
Buton