20 lasagna cu ou
800 carne tocata de porc
4 fire de ceapa verde
2 catei de usturoi
un morcov
sare
piper
600 piure de rosii
busuioc verde
200 parmezan
100 unt
3 ulei de masline
cimbru
Se pun la fiert 2 l de apa cu putina sare si 2-3 lingurite de ulei. Cand incepe sa clocoteasca, se pun foile de lasagna si se lasa sa se inmoaie.
Intre timp, intr-o tigaie se caleste carnea in ulei de masline impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul tocat cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce s-au calit bine, se lasa cateva minute sa se racoreasca si se tapeteaza tava cu unt, se pune un strat de foi de lasagna, unul de carne, unul de lasagna si tot asa. Peste ultimul strat se presara parmezan si cimbru uscat.
Lasagna se acopera cu sucul de rosii si frunzulite de cimbru si piper si se baga in cuptor. Se lasa in cuptor pana se rumeneste si se serveste ornata cu parmezan si frunzulite de busuioc verde.