Să profităm de dovleci, bogați în minerale și vitamine: supă de dovleac, doleac copt, plăcintă de dovleac și o mulțime alte de rețete gustoase pot fi preparate din acest aliment-medicament. Astăzi ne-am inspirat de la celebrul Jamie Oliver, care ne-a învățat cum să facem un dovleac umplut cu orez și fructe uscate. Nu este foarte complicat de preparat și este cu adevărat delicios. Încearcă și tu rețeta:
Ingrediente pentru 4 porții
Încălzește cuptorul la 230 de grade. Taie dovleacul și scobește-l, îndepărtând semințele. Toacă fin pupla de dovleac, împreună cu usturoiul.
Într-o crațită, pe foc mediu, adaugă pulpa de dovleac, un cățel de usturoi, ceapa, măslinele și puțin rozmarin și călește-le în ulei de măsline timp de 10 minute, până doleacul se înmoaie.
Într-un mojar, pune al doilea cățel de usturoi, rozmarinul, ardeiul, pudra de nucșoară și scorțișoară, sare și piper, și amestecă bine, adăugând puțin ulei de măsline.
Adaugă în compoziția de dovleac orezul, fructele uscate și zeama de portocală sau mandarină, amestecă bine și apoi adaugă supa de legume, amestecând la foc mediu, timp de 3 minute.
Pune dovleacul scobit pe o foaie de copt, într-o tavă pentru cuptor și adaugă umplutura. Lasă să se coacă timp de o oră, până când dovleacul este moale și zeama s-a evaporat.
foto Shutterstock