Impactul emotional al alaptarii este dezbatut si demonstrat intr-un studiu de amploare efectuat recent.
Alăptarea și laptele matern reprezintă o temă extrem de dezbătută în ultimii ani. Discuțiile despre alăptare sunt dintre cele mai diverse, iar controversele apar tot mai des fie că e vorba despre alăptatul în public, fie că e vorba despre perioada de alăptare, fie că e vorba despre folosirea smartphone-ului în timpul alăptării, fie că este vorba despre mamele care pur și simplu nu pot să alăpteze.
Un studiu recent arată că mamele trăiesc o mulțime de emoții negative și sentimente de vină în ceea ce privește alăptarea pentru că ele sunt mai mereu puse în postura de a se apăra și de a-și apăra deciziile privind alăptarea. Așadar, indiferent că mamele alăptează natural, fie că-și hrănesc copiii cu lapte formulă, fie că au ales să combine aceste două metode, sentimentele lor de vinovăție sunt cam aceleași din cauza reacțiilor celor din jur în anumite situații. Și toate astea pentru că mamele își hrănesc bebelușii.
Totuși, sunt vești foarte bune privind alăptarea la sân. Toată lumea știe că este benefică, însă până acum nu s-a dovedit exact că este cu adevărat miraculoasă.
Mai mulți studenți au făcut experimente cu laptele matern provenit de la două femei, una mama unui copil 15 luni, alta mama unui copil de trei ani. Aceștia au pus în laptele matern o bacterie răspândită și apoi, când au privit la microscop, au fost extrem de surprinși. Laptele matern luptă cu bacteria și chiar o elimină.
Imaginile în care se vede cum laptele matern distruge bacteria au devenit virale.
Așadar, despre laptele matern chiar se poate spune că face minuni. S-a dovedit că pur și simplu elimină bacteriile și menține sănătatea copilului chiar și la vârste înaintate, nu doar atunci când este bebeluș. Deci alăptarea chiar și după un an este cu adevărat benefică pentru copil. Asta în ciuda faptului că foarte multe mame care aleg să-și alăpteze copiii după vârsta de un an sunt arătate cu degetul de societate.
Citește și: 8 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre alăptare
Alăptarea: cum înveţi bebeluşul să prindă sânul corect
Sursa: simplemost.com