Hemoroizi la copii

Cand devii parinte, multe lucuri care inainte nu erau importante, capata acum prioritate iar urmarirea scaunului copilului tau este unul dintre ele. Discutiile despe scaunul copilului apar zilnic, de la primul scutec schimbat, la momentul in care merge singur la toaleta si pana la aflarea motivelor pentru care il doare burtica.

 

Monitorizarea scaunelor copilului este foarte importanta pentru ca doar asa pot fi descoperite probleme precum diareea sau constipatia, probleme care daca nu sunt tratate corespunzator, pot duce la diverse afectiuni. De ezemplu, constipatia poate duce la hemoroizi.

De ce apar hemoroizii la copii

Sunt multi factori care pot determina aparitia hemoroizilor la copii, dar printre principalele cauze se numara statul pe suprafete dure perioade indelungate de timp. Astfel ca sunt predispusi la aparitia hemoroizilor copiii care petrec multe ore stand pe scaunele de lemn (precum cele din gradinite), cei care prefera activitatile sedentare sau copiii care stau foarte mult pe toaleta.

 

O alta cauza importanta a aparitiei hemoroizilor la copii este dieta necorespunzatoare, care duce la constipatie, astfel ca este foarte important ca cei mici sa aiba o dieta echilibrata si sa fie foarte bine hidratati.

 

Dieta in acest caz ar trebui sa contina fibre. Recomandarea generala este ca aportul de fibre, incepand cu varsta de 5 ani, sa fie varsta copilului + 5. Asta inseamna ca, de exemplu, un copil de 6 ani, ar trebui sa consume zilnic 11 grame de fibre pentru o dieta echilibrata care sa il fereasca de constipatie.

 

Parintii trebuie sa se asigure ca cei mici sunt cat mai activi si nu petrec foarte mult timp facand activitati sedentare precum uitatul la televizor, pictatul coloratul, joaca cu plastelina, etc.

Simptomele hemoroizilor la copii

Printre cele mai comune simptome ale hemoroizilor la copii se numara:

  • Sangerarea dupa ce au avut scaun
  • Mancarimea
  • Durerea la nivelul funduletului
  • Prezenta mucusului in scaun

Cum pot fi tratati hemoroizii la copii

In majoritatea cazurilor, hemoroizii pot fi tratati acasa prin cresterea aportului de fibre, consumul mai mare de apa si, la recomandarea medicului pediaru, folosirea cremelor speciale pentru hemoroizi.

 

In cazul in care copilul sufera de hemoroizi interni, medicul poate recomanda legarea hemoroizilor cu benzi elastice speciale, care au ca scop uscarea acestora sau chiar cauterizarea. In cazul in care niciunul din aceste tratamente nu functioneaza, este necesara interventia chirurgicala.

Prevenirea aparitiei hemoroizilor la copii

Obiceiurile sanatoase sunt cea mai eficienta metoda de prevenire a hemoroizilor, atat la adulti cat si la copii. Asta inseamna o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre, fructe si legume, hidratare corespunzatoare si multa miscare.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton