Crocante la exterior şi moi şi topite în interior – o combinaţie irezistibilă! Uite cum să faci galete de rizoto cu cașaval!
4 porţii • Gata în 15 minute + timp de răcire
■ ½ cantitate de baza de rizoto
■ 2 linguriţe pesto
■ 200 g caşcaval, tăiat cuburi
■ 1 ou, bătut
■ 200 g pesmet proaspăt
■ Ulei de floarea soarelui pentru prăjit în bazin
1 Pe tava de copt întinde rizoto-ul într-un strat subţire şi dă la rece. Combină apoi rizoto-ul cu pesto şi modelează galete, încorporând în interior câte un cub de caşcaval sau de mozzarella.
Dă la congelator pâna când se întăresc.
2 Dă chiftelele prin oul bătut şi apoi prin pesmet. Încinge uleiul într-un vas adânc şi prăjeşte galetele pe rând, până când se rumenesc – circa 2-3 minute pe fiecare parte.
Pont! Serveşte galetele la cină cu salata verde şi rucola sau ca garnitură la friptură.
Mai multe rețete delicioase – aici