Cred ca tuturor ne place sa ne uitam la filme pentru copii, nu doar celor mici.
Filmele cu si despre copii, adesea trezesc in noi, cele mai frumoase sentimente: dorinta de a fi grijulii, de a intelege si de a fi cat se poate de buni.
Aceste filme te ajuta sa intelegi gandurile si sentimentele copiilor, de aceea ti-am pregatit o lista cu 10 filme care te ajuta sa iti intelegi copilul.
Riley este o scolarita de 11 ani si ca orice copil de varsta ei, este condusa de cinci emotii de baza: Bucuria, Tristetea, Teama si Dezgustul.
Aceste sentimente traiesc in oarecare armonie, pana ce fetita si parintii ei trebuie sa se mute in alt oras si astfel este pusa in situatia de a se obisnui cu o noua scoala, ceea ce produce o dezordine mare in capul ei.
Pentru a o face din nou fericita, aceste emotii trebuie sa invete sa lucreze impreuna. Aceasta animatie demonstreaza cat de mult starea de spirit ne influenteaza comportamentul si ne ajuta sa sa intelegem cum gandesc si cum se simt copii, privindu-i din interior.
Doi adolescenti se indragostesc si fug de reprezentantii lor legai. Sam, care este cercetas si oraf, are o personalitate dificila iar parintii lui adoptivi nu il inteleg si nici prietenii lui cercetasi. Suzy, prietena lui, este o fetita de 12 ani extrem de rezervata.
Copiii se comporta destul de ciudat insa pe masura ce trece timpul devine foarte clar ca ei doar cauta un loc in care sa fie fericiti. Este un film de familie foarte original care va trezi o sumedenie de emotii pozitive atunci cand este vizionat.
Evan Taylor locuieste la orfelinat si are o abilitate unica de a auzi muzica oriunde merge. Parintii lui sunt muzicieni, insa niciunul dintre ei nu stie ca fiul lor traieste. Evan fuge de la orfelinat si merge in New York, unde este convins ca isi va gasi parintii.
Intre timp, mama lui afla ca el nu a murit la nastere si ca este in New York si ca o cauta, astfel ca si ea la randul sau, incepe sa il caute. Este un film extrem de emotionant, iar coloana sonora este superba.
Oliver Twist este un orfan care a crescut intr-o casa parohiala de corectie insa nu a putut sa suporte chinurile la care era supus de supraveghetori. Oliver fuge in Londra unde se intalneste cu o gasca de hoti de buzunare minori.
Baiatul insa da gres de la prima incercare de a fura din buzunare, insa Dl. Brownlow, cel care il prinde, decide sa nu il trimita pe Oliver la inchisoare, ci in schimb, sa il ia acasa. Este o adaptare grozava a unei povesti clasice.
Junior, un baietel istet si neastamparat, se muta de la oras la sat si inca nu a reusit sa isi faca prieteni. Intr-o zi, in timp ce se juca printre ramurile unuo copac batran, gaseste o crengura, care devina Twigson (crengura = twig), noul sau prieten imaginar.
Junior si Twigson petrec timp impreuna si se distreaza cand parintii baietelului sunt la serviciu, insa poate oare un prieten imaginar sa ii inlocuiasca pe mami si pe tati?
Aceasta poveste este despre Liesel, o fetita in varsta de 9 ani care se muta in Munchen chiar inainte de al doliea razboi mondial si traieste acolo alaturi e parintii sai adoptivi. Acestia o invata cum sa citeasca si astfel cartile devin o parte indispensabila a vietii ei, astfel ca incepe sa le fure.
Cititul este singura modalitate prin care poate sa inteleaga ce se intampla in jurul ei – persecutarea evreilor, miscarile anti-fasciste, uminirea si foamea. Cu ajutorul cartilor, Liesel depaseste toate privatiunile razboilului si chiar scrie o poveste proprie.
Acest film este despre copii cu personalitati compleze si vieti pline de greutati. Clement Mathueu, este un profesor nou la scoala de tip internat pentru copii dificili, „Bottom of the Pond”.
Spre deosebire de ceilalti profesori, acesta nu se ascunde sub masca indiferentei ci din contra, incearca sa faca tot ce ii sta in putere sa ii inteleaga pe acesti copii, astfel ca face un cor in cadrul scolii internat.
Aceasta actiune schimba, in final, in mod radical viata unuia dintre baieti, pentru ca il ajuta sa isi descopere un talent unic. Filmul demonstreaza in mod viu ca o inima deschisa poate ajunge chiar si la sufletul copiilor dati uitatii.
Acest film este doar una din multele adaptari dupa celebra poveste a doi copilasi nazdravani, Tom si Huck. O zi obisnuita din viata lor consta in a fura mere, a face tot felul de farse adultilor, a pescui si a se juca de-a piratii. Filmul este recomandat spre vizionare intregii familii.
Richard Linklater, regizorul acestui film, a filmat timp de 12 ani, incepand din 2002 si le-a aratat spectatorilor viata unei familii de-a lungul anilor. Personajul principal este tanarul Mason, care la inceputul filmarilor avea 6 ani.
Baieteul vedem cum totul in jurul sau se schimba – parintii sai, viata sa, el insusi. Toate acestea il determina sa traga concluzii din ce in ce mai profunde legate de realitatea inconjuratoare. Boyhood, este un film foarte sincer, ancorat in realitate.
Sapte tineri sunt admisi la Academia Welton, o scoala america preparaoare de elita. In prima zi de studii, ei il cunosc pe John Keating, interpretat de Robin Wiliams, nou lor profesor ale carui metode sunt departe de a fi obisnuite si multe mai departe de cele standard ale academiei.
Profesorul le arata studentilor sai frumusetea poeziei si ii incurajeaza sa isi faca vietile sa fie extraordinare. Este o poveste despre speranta si asteptari si despre cat de importanti sunt oamenii care ne invata lucruri intelepte.
Citeste si:
Unde sunt desenele de altadata?
3 filme de pici (care merită văzute și de către adulți)
9 filme educative pe care să le vezi împreună cu copilul
Sursa: brightside.me
Foto: 123rf.com
Video: Youtube.com
Text: Simona David