Fiica lui Dan Cruceru, Sophia, a ajuns de urgenta la spital. Aceasta experienta l-a marcat profund pe tatal ei care descrie momentul ca fiind „ziua in care am murit putin”.
Intr-o postare pe blogul persona, Dan Cruceru povesteste ca a primit un telefon de la sotia sa care, ajusa acasa, a gasit-o pe fiica lor „semi lesinata in bratele bonei”. Fetita avea febra foarte mare si parintii au luat imediat legatura cu medicul pediatru al copilului care le-a recomandat tratamentul obisnuit, cu antitermice date alternativ la interval de 4 ore.
Desi au urmat indicatiile primit de la medic, dupa doar 2 ore, starea fetitei lor s-a inrautatit: „Temperatura creştea vertiginos, copilul avea frisoane şi vărsa. Avea ochii roşii, căzuţi, nu reacţiona corespunzător.”
Vazand ca starea fetitei era din ce in ce mai proasta, Dan Cruceru si sotia sa nu au mai stat pe ganduri si au plecat cu copilul la spital.
Odata ajuns si spital prima reactie a medicului de garda a fost sa ii certe si sa ii trateze „ca pe nişte inconştienţi, care au stat ore în şir fără să facă nimic ca să îi scadă copilului febra”. Dan Cruceru povesteste ca acela a fost momentul in care sotia sa a luat atitudine si a avut urmatorul schimb de replici cu medicul din camera de garda:
„-Dacă mă lăsaţi să vorbesc şi nu mă mai întrerupeţi, vă spun tot ce am făcut până acum, că nu am stat cu mâna în sân!
De acolo s-a schimbat totul. Tonul medicului a coborât, a ascultat şi într-un final şi-a cerut scuze:
-Ştiţi? Îmi pare rău… la noi vin tot felul de oameni… Şi mai ştiţi ceva? Copilul dumneavoastră a dezvoltat o nouă boală: mov în gât. Ăsta nu e roşu. E mov!”
Dupa acest schimb de replici, fiica lui Dan Cruceru a primit tratament intravenos pentru scaderea febrei insotit de impachetari, si diganosticul de faringita acuta. In data ce febra a cedat, Dan Cruceru alaturi de sotia si fiica sa, au plecat acasa.
Din pacate, a doua zi, simtomele au revenit, insotite de febra foarte mare insa pentru ca stiau ce avea de facut nu s-au speriat, cel putin cand au aparut pe corpul fetite „nişte bube îngrozitoare. Prima oară, la gură şi în gură. Se spărgeau, îl usturau, nu putea mânca, plângea aproape tot timpul şi stătea doar în braţe, fără pic de vlagă.”
Atunci au luat din nou legatura cu medicul pediatru al fetitei care le-a spus ca este vorba de o alergie alimentara asociata cu o reactie la temperatura foarte mare si le-a recomandat un tratament local pentru leziunile bucale.
Din pacate, situatia fetite nu s-a imbunatatit deloc: „Următoarea zi, dis-de –dimineaţă, şoc! Copilul era plin de bube îngrozitoare pe mâini. Erau nişte vezicule mari care îl dureau.”
Vazand ce se intampla cu fetita lor, au sunat din nou pediatrul care, de aceasta data, a avut cu totul un alt diagnostic: boala gura-mana-picior.
„După cum probabil ştiţi, boala aceasta nu are un tratament specific… Da, se tratează temperatura cu antitermice, iar pentru bube mixtura mentolată este, de regulă, suficientă. Pe lângă astea, noi am mai primit un antialergic, un sirop de imunitate şi o cremă cu puţin antibacterian.”
Fiica lui Dan Cruceru ar fi luat boala de la un prieten insa, conform medicilor, copilul nu ar fi trebuit sa mai fie contagios.
„Teoretic nu mai era niciun pericol pentru noi. Teoretic… căci practic… avem vreo 200 de bube mari şi urâte.”
Sursa: taticool.eu
Foto: Facebook.com