Mai multe scoli din Marea Britanie au inceput sa renunte la ceasurile analog, deoarece copiii din generatiile actuale nu stiu sa le citeasca in timpul testelor.
Cateva scoli din Anglia arunca vechile ceasuri analog din salile in care au loc testari, deoarece generatia actuala de copii, crescuta cu ceasuri digitale, nu stie sa le citeasca si se streseaza cand nu inteleg cat timp mai au disponibil din examen.
„Generatia actuala nu intelege la fel de usor ceasul traditional ca generatiile trecute.
Sunt obisnuiti sa vada ora afisata in format digital pe calculatoare, pe telefoane, tablete. Aproape tot ce detin ei e digital.”, a explicat Malcolm Trobe, un reprezentant al autoritatilor din invatamantul britanic.
Aceasta problema nu ii afecteaza doar pe copiii din ciclurile primare sau gimnaziale, ci si adolescenti ajunsi la liceu, chiar si in clasa a 12-a, nu stiu sa citeasca ceasul analog.
Ca atare, scolile s-au adaptat si au decis ca trecerea la formatul digital este solutia pentru a ii ajuta pe elevi.
Fenomenul nu este unul restrans la Marea Britanie, ci afecteaza multi copii din SUA, de asemenea.
Similar, acelasi tip de probleme exista si in cazul copiilor care, inca de la varsta gradinitei primesc dispozitive digitale pe care sa scrie, deseneze sau sa se joace, insa nu sunt invatati sa se joace cu obiecte fizice, cuburi si alte jucarii.
Odata ajunsi la scoala, acestor copii le e considerabil mai greu sa invete sa scrie de mana.
„E mult mai usor sa ii dai unui copil un iPad decat sa il incurajezi sa se joace intr-un mod care ii dezvolta musculatura, precum joaca cu cuburile, decuparea, lipirea, trasul de diferite jucarii si sfori.
Din cauza asta, nu se dezvolta nici abilitatile necesare pentru a tine un pix sau creion in mana”, si-a exprimat ingrijorarea Sally Payne, medic pediatru terapeut.
Sursa: telegraph.co.uk
Imagine: Shutterstock