Gustări nutritive
- fructele uscate: smochine, caise, stafide – surse de fier și de energie
- bananele – bogate în potasiu, care controlează nivelul de apă din corp.
- brânza și laptele – te ajută să revii la nivelul optim de calciu
- cerealele cu adaos de vitamine – sursă de multe vitamine din complexul B și uneori de fier
- semințele de floarea-soarelui – conțin zinc, un nutrient care te ajută să te vindeci mai repede
- ardeii (grași sau iuți), broccoli și roșiile cherry – îmbunătățesc nivelul de vitamina C și ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor.
Meniu pentru mamele care alăptează
Iată câteva feluri de mâncare sănătoase și delicioare care îți vor oferi aportul de vitamine și de minerale necesar alăptării.
Mic dejun
- Cereale integrale cu adaos de vitamine, caise și lapte degresat
- Ou fiert cu pâine integrală prăjită și puțin unt.
- Un pahar de suc de portocale și un castron de zmeură și banane
Prânz
- Cartofi la cuptor cu ton și salată verde
- Sandvici cu ton și spanac tânăr
- Clătite umplute cu avocado, ardei roșu și brânză feta
- Ciorbă sau supă
Cină
- Friptură de miel la grătar cu morcovi tineri și fasole verde la tigaie, în ulei de măsline
- Spaghete cu brânză tofu, mazăre și ardei gras
- Pește alb în sos de brânză, cu cartofi noi și broccoli
- Paella de pui și fructe de mare
Desert
- Kiwi cu iaurt
- Iaurt inghețat sau sorbet de affine
- Cuiburi de bezea umplute cu caise și frișcă
- Budincă din pâine și unt (vezi rețeta aici)
Sursa: „Sarcina și nașterea – ghidul femeii însărcinate, Editura Litera
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2