A doua luna

In ce-a de-a doua luna de viata ati trecut de faza de nou-nascut si incet, incet incepi sa iti dai seama de personalitatea bebelusului tau.

Afli de asemenea si ce ii place sau ce nu ii place bebelusului tau si ce il face sa planga: ii este foame, ii este somn sau are scutecul murdar.

Functiile motorii

Bebelusii in varsta de 2 luni au din ce in ce mai mult control asupra corpului lor. Asta inseamna ca isi tin mai bine capul atunci cand stau pe burtica sau cand sunt sustinuti in pozitie verticala.

In a doua luna de viata, bebelusii continua sa aiba un puternic refelx de supt. Vei observa ca ii place sa isi suga degetele sau chiar tot pumnul. Este modul prin care bebelusii isi aduc singuri alinare.

La 2 luni, bebelusii nu au coordonarea necesara care sa le permita sa se joace cu jucariile, insa vor intinde manutele spre obiectele colorate care se afla in raza lor vizuala.

Somnul

Tiparul de somn al bebelusului evolueaza, insa la varsta de 2 luni inca nu este foarte bine definit. La aceasta varsta, bebelusii dorm 15 – 16 ore pe zi, insa o vor face sporadic pentru ca inca nu sunt pregatiti sa doarma toata noaptea.

Toti bebelusii trebuie asezatati pe spate pentru a reduce riscul sindromului mortii subite. De asemenea, indeparteaza toate obiectele din patutul bebelusului, inclusiv perne, paturici, animalute de plus sau alte jucarii.

Simturile

La 2 luni, bebelusii pot vedea oameni si obiecte pana la aproape 45 de cm, Asta inseamna ca trebuie sa te apropii destul de mult de bebelusul tau ca sa iti poata vedea clar fata.

Se imbunatateste si auzul bebelusului, de asemenea, si ii va placea cel mai tare sa iti asculte vocea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Buton