Cu siguranta multi dintre noi s-au intrebat de ce ingaduie Dumnezeu ca micutii fara pacat sa sufere de boli grave si sa isi traiasca prin spitale intreaga copilarie.
Chiar si Papa Francisc, a recunoscut, conform adevarul.ro, ca se intreaba adesea de ce sufera copiii. „Este o întrebare pe care mi-o pun frecvent eu şi mulţi dintre voi, mulţi oameni întreabă de ce sufera copiii. Nu există răspunsuri. Şi acesta este un mister. Mă uit doar la Dumnezeu şi întreb de ce.”
Papa spune ca nici Fecioara Maria nu a inteles de ce fiul ei a trebuit sa fie rastignit si sa sufere pe cruce. „Nici Maica Domnului nu a înţeles. Nici ea nu avea răspunsuri', a spus suveranul pontif.
El a mai adaugat ca toti credinciosii pot sa-l intrebe pe Dumnezeu. 'Singurul răspuns pe care vi-l poate da va fi: <Şi Fiul Meu a suferit>. Acesta este răspunsul. S-ar putea să mă întrebaţi: „dar tu, episcop, ai studiat atât de multă teologie şi nu ai ce să ne spui?” Nu. Trinitatea, Euharistia, harul lui Dumnezeu, suferinţa copiilor sunt un mister. '
Parintele Constantin Necula crede ca suferinta nu vine de la Dumnezeu. De la Dumnezeu vine doar capacitatea de a rezista la suferinta. „Să ţineţi minte! Rezistenţa la suferinţă e darul lui Dumnezeu! Suferinţa nu poate fi de la Dumnezeu. Nu-i darul lui Dumnezeu să te doară toate, să te umilească toţi… Dar să rezişti în faţa tuturor cu suferinţa ta şi să crezi că e o aripă fiecare cârjă – e mai mult decât orice!', spune parintele citat de adevarul.ro.
Preotul Constantin Coman explica suferinta copiilor prin pacatele parintilor lor. „De ce suferă copiii care nu au păcat? Pentru că sunt născuţi în păcate, cum spune proorocul David, neînţelegându-se prin asta că faptul zămislirii şi al naşterii este păcat, ci faptul că atunci când se zămislesc copiii, cei doi părinţi sunt într-o anumită stare păcătoasă', spune Constantin Coman. El mai adauga ca starea parintilor, in momentul cand a fost conceput copilul, conteaza foarte mult. Daca acestia au pacate, precum 'beţia, desfrâul, lăcomia, minciuna, hoţia, înşelăciunea, judecata celuilalt, ţinerea de minte a răului etc.', acestea se vor rasfrange asupra celui mic, dupa nastere.