Ingrediente pentru biscuiţi:
• 375 g aluat de tarte, gata preparat
• 1 gălbenuş
• câteva picături de esenţă de vanilie
• 25 g fulgi de migdale
• 2 linguriţe zahăr
Pentru cupele de limoncello:
• 250 g cremă de vanilie, gata preparată
• 4 linguri lichior limoncello
• 300 ml smântână
• zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 5/190 ° C. Întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, cât să rezulte o foaie de 12×40 cm. Bate gălbenuşul cu esenţa de vanilie şi unge foaia de aluat. Presară fulgii de migdale şi zahărul, apoi taie în fâşii de 2-3 cm lăţime. Aşază-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament, apoi coace 10–12 min, până se rumenesc bine. Lasă-le câteva minute în cuptor, apoi mută-le pe un grătar metalic să se răcească.
Amestecă 100 g cremă de vanilie cu 2 linguri limoncello şi împarte amestecul în mod egal în 6 cupe. Bate smântâna cu un tel până se întăreşte uşor, adaugă restul de cremă de lămâie şi limoncello, apoi zeama de lămâie şi bate-le uşor cu telul cât să se amestece.
Mai multe reţete pe avantaje.ro