Bogate în proteine și grăsimi mai sănătoase decât cele de proveniență animală, boabele de soia conțin substanțe care întăresc imunitatea, previn mutațiile celulelor normale în celule canceroase și protejează vasele de sânge. Uite cum să-ți faci singură tofu (brânză din soia)
ingrediente (pentru 400 g tofu):
Încălzește puțin laptele de soia. Dizolvă sucul de lămâie sau oțetul din fructe în 250 ml de apă rece și adaugă o treime din această cantitate în laptele de soia, amestecând cotinuu, în toate direcțiile. Lasă amestecul să se 'odihnească' timp de 3 minute, apoi adaugă o altă treime din sucul de lămâie dizolvat și repetă procedura de a amesteca. După o pauză de alte 2-3 minute, adaugă și ultima parte din zeamă, amestecă bine și lasă apoi să se odihnească alte 5 minute. Ia amestecul rezultat cu o lingură și pune-l într-un sac de tifon sau pânză subțire. Când nu mai curge multă zeamă, pune săculețul cu brânză într-un vas și pune-i deasupra o greutate, pentru a-i da forma de calup. După 30 de minute, îndepărtează tifonul, pune bucata de brânză tofu într-un vas curat, acoperă cu apă și păstrează la frigider, schimbând zilnic apa. Poți consuma bucata de brânză tofu în următoarele 10 zile.