1 foaie aluat de foietaj
2 oua si 1 galbenus
4 ciuperci champignion
1 ardei rosu capia
1/2 piept de gaina/pui
100 g cascaval
3 linguri faina
6 linguri pesmet
50 g branza sarata
1/4 ceapa
2 graunti usturoi
patrunjel verde
sare, piper
susan
4 cartofi mici
1 cana de lapte
apa
putin unt
Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile. Razuim cascavalul si batem 2 oua. Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2 degete.Cand sunt aproape gata punem si o jumatate de lingurita de unt. Apoi scurgem bine, ii zdrobim cu o furculita si-i amestecam cu tocatura de legume si carne, adaugam patrunjelul, jumate di cascavlul ras si ciupercile.
Facem mici gogoloaie ce se trec prin faina, ou batut cu cascaval ras si in final prin pesmet. Apoi prajim in ulei incins. Le scurgem bine si le servim in cosuletul din aluat de foietaj. Cosuletul se face folosind un castron de portelan care se imbraca in staniol si apoi in foaia de aluat. Ungem deasupra cu un galbenus si pesaram susan. Se coace in cuptor in tava cu gura in jos apoi se intoarce si cu gura in sus.
Ideal este sa faceti cu aluat ca de pizza insa eu m-am grabit si am facut asa. Data viitoare am sa fac cu aluat fraged. Castronul trebuie scos cu grija , daca vedeti ca dasa se rupa renuntati si lasati asa ca nu are nimic. Manerul cosuletului l-am facut impletind 3 bentite lungi tot din aluat de foietaj pe care le-am copt alaturi. Puteti impodobi cosuletul cu floricele din legume colorate, ardei, morcovi, ce va place. Si putina verdeata.