Pielea copiilor este delicata si sensibila, si are nevoie de o ingrijire speciala. De aceea, trebuie sa acorzi o atentie sporita lenjeriilor si articolelor pe care le pui in patul copilului.
In timpul somnului se secreta hormonul de crestere(hormonul somatotrop) iar creierul isi aranjeaza si memoreaza toate senzatiile si faptele pe care le-a dobandit in perioada de trezie a copilului. Somnul este un fenomen indispensabil, care ii asigura copilului o dezvoltare neuropsihica corespunzatoare.
Afla cum ii poti asigura copilului tau un somn linistit:
Lenjerii si accesorii cat mai simple
Este indicat sa alegem lenjerii si accesorii cat mai simple si fara prea multe imprimeuri pentru patul copilului. In general, se folosesc o varietate de cerneluri si tehnici chimice de imprimare, de aceea ai mare grija ca acele culori sa fie naturale.
Evita cat de mult poti astfel de produse, pentru ca pot zgaria pielea sensibila a copilului. Daca totusi vrei o pata de culoare opteaza pentru imprimeurile tesute.
Salopetele si sacii de dormit
Daca este vorba de nou-nascuti, in pat nu trebuie sa existe perne, cearceafuri sau paturi grele, deoarece pot provoca asfixsierea copilului. Salopetele si sacii de dormit din bumbac sunt indicate.
Evita si folosirea pernelor speciale pentru mentinerea pozitiei corecte in timpul somnului, deoarece pot constitui motiv de sufocare, si nu in ultimul rand aduna praf.
La cat timp schimbam lenjeria?
Este indicat sa schimbi de cel putin doua ori pe saptamana lenjeria. In plus, scutura si aeriseste zilnic pernele si patura, pentru a indeparta o parte din microorganismele adunate. Salteaua trebuie aspirata si pulverizata cu un spray special.
Cum arata salteaua ideala' ?
Salteaua trebuie sa fie adaptata copilului ca si dimensiuni. O saltea potrivita pentru copilul tau inseamna o saltea ortopedica si anatomica. Saltelele ortopedice sustin in mod corect coloana vertebrala si intampina o rezistenta scazuta în punctele de presiune. Sunt saltele cu rigiditate orientata pe zonele cu presiune mare, invelisul exterior fiind realizat dintr-un amestec de bumbac, pentru un confort sporit si materiale sintetice, pentru o viata îndelungata.
Textilele bio sunt mai bune pentru bebe, spre deosebile de cele convetionale, care contin pesticide si nu au la baza bumbac modificat genetic.