Centrul Medical Unirea (CMU), unul dintre cei mai importanti jucatori de pe serviciilor medicale private din Romania, a lansat Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria.
Noua facilitate dispune de o suprafata de aproximativ 2.000 mp, investitia totala ridicandu-se la peste 5,5 milioane euro.
Potrivit reprezentantilor CMU, capacitatea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria este de 22 de rezerve (60 de paturi – 30 dintre acestea fiind alocate pentru mame si 30 pentru copii).
Pe langa dotarile de ultima generatie, noua maternitate dispune de cele mai performante aparate, acestea fiind considerate tehnologii de varf in clinicile private din Germania si Franta.
Noua maternitate ofera o gama complexa de servicii medicale, printre care:
Intreg pachetul de servicii va fi pus la dispozitia pacientelor de catre o echipa de 30 de angajati, personal medical si specialisti, precum si de un numar de 15 medici reputati in obstetrica si ginecologie, care colaboreaza cu aceasta clinica.
Conform reprezentantilor CMU, la ora actuala maternitatea Regina Maria are deja programari pentru fiecare luna a anului viitor, fiind planificate intre 20 si 50 de nasteri saptamanal.
De asemenea, noua locatie CMU beneficiaza de o gama larga de metode pentru terapia durerii (de la anestezie peridurala pana la metodele medicinei clasice chinezesti) fiind primul spital din tara care introduce concepte noi precum gestionarea durerii' in procesul de nastere.
Viitoarele mamici isi pot alege pozitia in timpul nasterii: in picioare, lateral, pe scaun sau in apa, in functie de particularitatile anatomice si fiziologice individuale.
Spitalul poate asigura, atat interventiile de rutina specifice, pe cale vaginala sau abdominala, cat si interventii histeroscopice sau laparoscopice, interventii nemutilante pe san, in caz de cancer, abordarea moderna interdisciplinara cu specialisti din tara si din strainatate a cazurilor de cancer genital, rezolvarea prolapsului genital si a incontinentei de urina (cu implanturi tolerate biologic) pe cale vaginala sau abdominala.
Costul unei nasteri in maternitatea CMU poate varia intre 1880 si 2930 de euro, in functie de tipul nasterii si de medicul care asigura nasterea.
Evenimentul de inaugurare a maternitatii a fost onorat de prezenta reprezentantilor Casei Regale, Alteta Sa Regala, Principesa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Radu, Eugen Nicolaescu Ministrul Sanatatii Publice si Prof. Dr. Radu Vladareanu, Spitalul Elias.
Si, pentru ca lansarea sa fie completa , chiar in dimineata deschiderii clinicii, s-au nascut doi copii.