Hrișca este bogată în carbohidrati complecși, fibre și magneziu, nu conține gluten, fiind recomandată în dieta persoanelor alergice la grâu și alte cereale cu gluten. Poate fi inclusă în meniul bebelușilor încă din primul an. Iată o rețete de clătite din hrișcă, ușor de făcut și care pot fi umplute cu legume, cu pui și cașcaval, cu gem, somon și multe altele, în funcție de gust.
Ingrediente pentru 9-10 clătite:
Timp de preparare: 10 minute
Amestecă bine făina, ouăle, laptele, mierea și praful se sare, într-un castron, până obții un aluat subțire.
Pune pe foc o tigaie din ceramică sau teflon, pe care o ungi în prealabil cu ulei. Toarnă un polonic din aluat, întorcând tigaia, astfel încât aluatul să se întindă uniform, acoperind toata suprafața. Lasă clătita să se coacă, până când partea de deasupra este complet închegată, apoi folosește o spatulă și întoarce-o și pe cealaltă parte și mai las-o la rumenit, aproximativ 30 de secunde.
Repetă operațiunea până când termini cantitatea de aluat, ungând cratița cu puțin unt înainte de fiecare clătită.
Clătitele din hrișcă au un gust foarte bun și pot fi umplute cu ce ingrediente dorești. Ai de ales între gem de fructe de pădure, brânză rasă sau cașcaval, pui și parmezan, ciuperci (cu puțin mărar), piure de măr sau pere, miere și brânză mascarpone sau legume călite, somon etc
foto Shutterstock