1 morcov,
1legatura patrunjel,
1/2 telina,
zeama de varza sau bors,
sare de lamaie sau otet,
1 ceapa,
ulei,
1 ou,
sare,
200 g carne vitel,
orez,
piper
Zarzavatul si ceapa se dau prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de ulei, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand se pregatesc perisoarele.
Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. La tocatura se adauga albusul de ou, orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu varf de faina, un varf de cutit de piper, marar tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita.
Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cand toate perisoarele sunt gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cand sunt toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasand sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.