Trebuie sa recunoastem ca tuturor ne place ciocolata, nu doar copiilor si daca este si „de casa” cu atat mai bine.
Iata o reteta simpla si rapida, de ciocolata de casa, fara lapte praf, pe care o pot consuma si copiii si adultii.
Ingrediente:
- 150 ml de lapte
- 220g cacao pudra
- 160g de unt
- 250 ml apa
- 30g de faina
- 150g de zahar pudra
Mod de preparare
- Se pune pudra de cacao intr-un vas si se adauga untul taiat cubulete, apoi se adauga amestecul in blender sau se foloseste mixerul pentru omogenizare.
- Intr-o craticioara, se pune apa si se adauga amestecul de cacao si unt
- Se pune pe foc pana se incalzeste (nu trebuie sa fiarba) si apoi se toarna intr-un vas curat.
- Se adauga apoi laptele, faina si zaharul si se amesteca bine cu mixerul, pana la omogenizare.
- Optional, se poate adauga scortisoara, alune, nuci sau stafide pentru un plus de gust.
- Amestecul obtinut se toarna in forme. Puteti folosi forme de briose, pe care sa le umpleti doar pe jumatate, recipiente pentru gheata sau intr-o tava, si dati-o la frigider pentru cel putin 6 ore.