■ 175 g margarină, plus pentru uns
■ 175 g zahăr tos
■ 3 ouă
■ coajă rasă de la 1 lămâie
■ câteva picături de esenţă de vanilie
■ 125 g făină cu factor de creştere
■ 100 g migdale măcinate
■ 1-2 linguri lapte
■ 397g cutie de sos caramel
PENTRU GLAZURĂ
■ 250 g crema de brânza de vaci proaspătă
■ 80-100 g zahăr tos
■ nuci rumenite, pentru ornat
1 Unge şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 1litru, lăsând hârtia să depăşească mult marginile.
Într-un bol combină untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Încorporează ouăle pe rând, coaja de lămâie şi vanilia.
Încorporeză făina, migdalele şi laptele. Toarnă o treime de compoziţie în formă, apoi pune jumătate din caramel, alternând cu restul.
2 Dă la cuptor 45-50 minute.
3 Combină crema de brânză cu zahărul şi glasează checul. Aşază nucile deasupra şi stropeşte cu sos de caramel diluat cu 1 lingură de apă caldă.
Mai multe rețete delioase găsești aici