Bebelusii nu sunt toti la fel. Fiecare este unic si are ritmul lui de dezvoltare. De aceea, nici alimentatia nu este aceeasi pentru toti, ci trebuie adaptata.
Primul an de viata este perioada in care laptele matern constituie alimentul de baza pentru bebelusul tau. Pe aceasta durata, alaptarea trebuie continuata cat mai mult posibil.
- Totusi, incepand din jurul varstei de cinci-sase luni, medicii pediatri recomanda diversificarea meniului, deoarece nevoile energetice si nutritive cresc odata cu bebelusul, cu noile sale achizitii psihice si motorii.
- Acum este momentul potrivit pentru a incepe imbogatirea alimentatiei, adica pentru a trece la diversificarea alimentatiei.
- La varsta de cinci-sase luni, bebelusul este gata pentru primul aliment semisolid. Incep sa-i creasca primii dintisori, invata, incet-incet, sa mestece.
De acum, doarme mai putin, se joaca mai mult. Aproape pe neasteptate, a crescut, a devenit dintr-odata foarte curios si plin de energie. De-abia mai poti tine pasul cu el!
- Acum ii este mult mai foame decat inainte. Nu se mai satura cu una, cu doua. Ar fi, deci, timpul sa-l hranesti mai consistent.
- Dar, atentie cand incepi aceste schimbari! Nu incepe sa-i dai altceva inainte de a te sfatui cu medicul tau! Momentul in care incepi diversificarea hranei este foarte important. Toate la timpul lor! Putin cate putin, cu lingurita
- Cand incepi sa iti hranesti bebelusul cu lucruri noi, necunoscute, creeaza o atmosfera placuta si relaxanta. Masa trebuie sa fie ceva placut, calm si obisnuit. E liniste, tu esti calma si binedispusa. Mesele sunt ocazii excelente pentru ca voi doi sa va cunoasteti mai bine. Sa va apropiati si mai mult.
- Obisnuindu-l cu gusturi si consistente noi, tot mai variate, bebelusul se va integra mai repede in viata de familie, de zi cu zi, si ii va fi mai usoara trecerea spre mancarurile voastre, ale adultilor. Masa din cursul diminetii este un moment bun pentru a incerca lucruri noi.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2