Ce să iei la maternitate

De prin luna a 7-a este bine să ai bagajul pentru maternitate gata făcut. Deși cele mai multe nașteri se petrec între săptămânile 38-40 de sarcină, este bine să fii pregătită pentru orice eventualitate. Uite ce să iei la maternitate!

Ai, de fapt, nevoie de două bagaje pentru maternitate, unul pre și altul post-eveniment, cu lucruri pentru tine, cel de-al doilea conținând lucrușoarele bebelușului. Hăinuțele acestuia trebuie sterilizate anterior purtării – spălate separat la mașină, nu împreună cu lucrurile voastre, clătite foarte bine, în mai multe rânduri de apă, pentru a îndepărta orice urmă de detergent și călcate cu fierul fierbinte.

Ce să iei pentru tine:

Papuci și șosete, chiar în lunile de vară. În timpul travaliului, picioarele se pot răci considerabil, iar tu ai nevoie mai mult ca oricând de confort. Împachetează în bagajul pentru maternitate o cămașa de noapte și un tricou larg (de schimb), pe care să le porți în tim­­­­­pul travaliului – nu ceva special, se vor murdări/păta oricum. Dacă spitalul permite, și-ar mai fi de folos o pernă, iar dacă ai părul lung, ceva de prins părul, inclusiv o bentiță. Un balsam pentru buze îi mai poate fi de folos, pentru că te vei deshidrata mai repede, din cauza efortului șistării de nervozitate. Produse de igienă intimă mai sunt necesare, dar este mai bine să întrebi medicul într-una dintre vizite ce este permis și ce este contraindcat imediat după naștere. Ia-ți cu ține și o revistă (pentru carte nu vei avea răbdare, probabil) și ceva muzică de relaxare (pe care o vei asculta la căști), pentru a nu intra în panică din cauza țipetelor pe care le poți auzi din sala de travaliu.

Ce să iei pentru bebe

2-3 body-uri, 2 salopete întregi, 2 căciulițe din bumbac, o păturică, botoșei sau șosete, plus bagaj2ținuta pentru plecarea acasă. Până la data externării, este bine să mai aveți instalat un scaun-portbebe pentru mașină și, evident, acasă să-l aștepte camera lui deja aranjată, cu toata lenjeria spălată, călcată. Nu uita scutecele absorbante (mărimea newborn) și, eventual, un pachet de șervețele umede (deși în primele zile este mai indicat să-l speli doar cu apă șiloțiune care să nu conțină săpun sau parfum). Ia cu tine și un biberon sau o cănuță și o linguriță, pe care să te asiguri că asistentele le sterilizează, pentru eventualitatea în care nu ai lapte și trebuie să îi dai completare cu formulă, până se instalează lactația. (Vezi și stimularea lactației – plante care ajută)

foto Shutterstock

Citește și: Bagajul pentru maternitate. Lista cu tot ce ai nevoie la internare


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere
Buton