Mierea este un aliment ideal pentru copii si pentru adulti si o sursa excelenta de energie, vitamine si minerale.
Folosirea mierii in alimentatia copiilor este atestata din secolul al IX-lea inainte de Hristos. Vechii greci si vechii germanici o foloseau in combinatie cu untul topit. Pe parcursul timpului, i s-au descoperit numeroasele calitati pe care le confirma astazi medicina moderna.
Mierea are un continut extrem de ridicat de polifenoli, ceea ce face din ea o sursa foarte buna de antioxidanti. Acestia joaca un rol important in curatarea organismului de radicalii liberi, care contribuie la aparitia diverselor boli printre care bolile de inima sau cancerul. Administrarea ei inca din copilarie ajuta la prevenirea acestor afectiuni.
Mierea nu e recomandata copiilor decat dupa ce implinesc un an, din cauza riscului de botulism.
Sistemul digestiv al bebelusului este imatur si sensibil, iar consumul de miere inainte de 12 luni il poate germina.
Iata care sunt beneficiile consumului de miere:
Mierea are o multime de beneficii pentru sanatatea copiilor – ea contribuie la cresterea parului si la o piele fina si stralucitoare;
Are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii;
Stimuleaza apetitul;
Stimuleaza cresterea copiilor prin faptul ca faciliteaza fixarea calciului si a magneziului;
Imbunatateste sistemul imunitar;
Mierea este cunoscuta si pentru efectele de relaxare pe care le are asupra organismului uman;
Furnizeaza corpului vitaminele si proteinele necesare dezvoltarii armonioase a organismului. E usor digerabila, se absoarbe repede in sange si se converteste rapid in energie pura;
Ajuta la echilibrarea fizica si psihica, inlaturand oboseala;
Mierea si-a dovedit eficienta in combaterea insomniei si in tratarea anemiei;
Are actiune usor laxativa si antiseptica;
Contribuie la eliminarea substantelor toxice din ficat si rinichi;
Are proprietati calmante si e de ajutor daca copilu tuseste sau il doare in gat.