Nu exista vreo formula magica pe care sa o aplici si sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare. Insa exista o serie de date statistice care te-ar putea ajuta sa iti dai seama cat dureaza sa ramai insarcinata si cand e cazul sa te ingrijorezi.
Majoritatea cuplurilor obtin o sarcina in primele trei luni din momentul in carte se decid sa incerce. Timpul necesar pentru a ramane insarcinata poate fi mai lung, daca ai o varsta mai inaintata, ai probleme de fertilitate sau ai obiceiuri nesanatoase (precum fumatul).
Daca incerci sa ramai insarcinata timp de un an fara a avea succes, ar fi cazul ca dupa aceasta perioada sa te adresezi medicului specialist pe probleme de fertilitate.
E posibil sa reusesti chiar si pe cont propriu daca persisti, insa ar fi bine sa stii din timp daca exista o problema, pentru a o putea rezolva cat mai rapid.
Daca ai mai mult de 35 de ani si nu reusesti sa ramai insarcinata, ar fi cazul sa te adresezi medicului daca nu ramai insarcinata in 6 luni de cand incerci.
Cu cat avansezi in varsta, cu atat poate dura mai mult sa ramai insarcinata, odata ce te hotarasti. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe parcursul trecerii anilor, calitatea ovulelor scade.
Ne nastem cu toate ovulele pe care le vom elibera pe parcursul vietii, ceea ce inseamna ca, pe masura ce timpul trece, raman tot mai putine ovule viabile, capabile sa se dezvolte intr-un bebelus.
Din fericire, da, poti influenta cat dureaza pana ramai insarcinata.
Incearca sa-ti dai seama exact cand are loc ovulatia (click pentru a calcula cand are loc exact ovulatia).
Odata ce stabilesti ziua in care urmeaza sa ovulezi, e recomandat sa ai raporturi intime cu 1-2 zile inainte si in ziua ovulatiei.
Cuplurile care urmaresc ciclul de ovulatie obtin o sarcina mai repede decat celelalte. Astfel, statistica se modifica in favoarea celor care incearca sa aiba un copil:
Sursa: babycenter.com
Imagine: Shutterstock